Soundtrack.bg

Дъщерята на Кърт Кобейн не желае да чете дневниците му

Франсис Бийн Кобейн заяви, че съжалява за това, че дневниците на баща ѝ са били публикувани.

Франсис Бийн Кобейн, дъщерята на покойния рок музикант Кърт Кобейн, никога не е чела публикуваните дневници на своя легендарен баща. Това призна самата тя, говорейки пред медиите.

В Ирландия бе открита специална експозиция в чест на покойния фронтмен на Nirvana, включваща лични вещи на музиканта, рядко виждани фотографии, скици и дори негови дрехи. Експозицията бе представена в музея The Museum of Style Icons, като нейното име е „Growing Up Kurt Cobain“.

На място присъстваха самата Франсис Бийн и майката на Кърт – Уенди, които, заедно със сестра му Ким, откриха шоуто и помагаха за неговото оформление.

Говорейки за вещите на своя татко, Франсис Бийн бе категорична, че никога няма да пожелае да чете неговите дневници. Тя дори сподели, че съжалява за решението на своята майка Кортни Лав да ги публикува през 2002 година.

Фрагмент от личните дневници на Кърт Кобейн

„Не чета дневниците му. Смятам, че те са нещо твърде интимно“, сподели Франсис.

„Наистина съжалявам, че майка ми ги извади на бял свят. Не мога да си представя да съм мъртва, а хората да четат личните ми мисли. Това е истинско нахлуване в личното пространство. Не мисля, че е заслужено, защото в своето изкуство баща ми не е искал да излага тези мисли.“

Франсис продължи: „Когато си артист, ти подписваш негласен договор, че всеки друг може да разполага с изкуството ти. Това е да бъдеш артист. Наистина обичам изкуството на баща ми, но за мен е много по-трудно да се свържа по подобен начин с личните му дневници. Не съм сигурна, че и самият той би искал хората да ги четат. Всички тези лични, дълбоки и мрачни мисли“.