Soundtrack.bg

Metallica използват Spotify, за да оформят сетлистите си

Metallica използват Spotify по един изключително хитър начин.

Траш метъл великаните Metallica променят сетлиста си при всеки различен концерт, за да паснат най-добре на публиката в различните градове. А за да се случи това, американската банда използва Spotify за коректив.

Изпълнителният директор на Spotify Даниел Ек разкри, че Metallica извършват консултация с данните на стрийминг платформата, проверявайки кои са най-слушаните техни парчета на всяка отделна локация.

Методът е съвсем семпъл. Екипът на Metallica извършва проверка, кои са предпочитаните песни от феновете в следващите градове, където бандата ще гостува. След като данните станат известни, Metallica оформя сетлиста си за вечерта, съобразявайки се с предпочитанията на феновете. Определено хитър ход, нали?

„Имаме артисти като Metallica, които променят своите сетлисти във всеки различен град, базирайки се на данните на Spotify. Чрез нас те проверяват кои са най-популярните им парчета в съответния град“, цитиран е Даниел Ек.

„Никога до този момент не е имало друг подобен момент, в който можеш да вземеш толкова информирани решения и да разбереш аудиторията си по такъв начин“, добавя той.

Даниел Ек е категоричен, че Spotify помага на музикалните артисти да получават още по-добра идея относно настроенията на феновете. И следователно – да ги радват по един по-ефективен начин, имайки предвид собствените им предпочитания.

„По този начин ние също помагаме за променяне на музикалната индустрия към по-добро“, добавя изпълнителният директор на Spotify, която все още държи позицията на водеща стрийминг услуга в света на музиката.

МРЪСНИ ПРИКАЗКИ – Пощенска кутия за приказки

Място Наречено Другаде – театър Борисова

СИМФОНИЧЕН СПЕКТАКЪЛ ВИВАЛДИ ЗАВИНАГИ

Свободно падащи истории