Soundtrack.bg

Ще чуем ли някога отново нова музика от Guns N’ Roses?

Ще записват ли Guns N’ Roses някога отново нова музика? Аксел Роуз с уклончив отговор на въпроса.

Рок легендите Guns N’ Roses продължават да изнасят епични концерти по цялото земно кълбо. Безспорен факт е, че тяхното последно турне „Not in This Lifetime“ се превърна в истинска машина за пари, генерирайки десетки милиони под формата на приходи. Но дали легендарната банда е готова да направи следващата стъпка и отново да влезе в звукозаписното студио?

За последно легендите от Лос Анджелис издадоха противоречивия Chinese Democracy преди точно десет години. Тогава шестият студиен албум на Guns N’ Roses бе приет противоречиво от фенове и критика, особено и с оглед на дългото чакане за излизането му.

Фронтменът на Guns Аксел Роуз бе попитан по темата, давайки интервю за Iceland Magazine. Роуз даде уклончив отговор. Рок звездата не успя да потвърди, че бандата му планира да записва нова музика, но и не отрече подобен вариант за в бъдеще.

„Точно в момента фокусът ни е върху турнетата и концертите. Но всичко изглежда се нарежда, тъй че не се знае“, отговори Аксел Роуз на въпрос, дали бандата ще запише нещо ново в бъдеще.

Той коментира и успеха на турнето, което определено доказа, че групата от Ел Ей е все още релевантна на рок сцената. И че Guns са все толкова силни като име и привличане на феновете.

„Истината е, че всеки един от групата просто иска да даде най-доброто от себе си за феновете. Всички се вдъхновяваме един от друг. Всеки концерт и всяка публика е различна, поради което помним всеки един от тях“.

По-рано през годината Billboard съобщи, че турнето „Not in This Lifetime“ се нарежда на четвърто място в класацията за най-доходоносни турнета в историята на музиката. През ноември Guns ще пътуват до Мексико, а след това им предстои и изнасянето на концерти в Азия. Турнето на бандата завършва с шоута в Абу Даби и Йоханесбург.