Soundtrack.bg

Това са най-високоплатените музиканти в света

Кои са най-добре платените музиканти на планетата?

Billboard обяви кои са най-високоплатените музиканти в света за миналата година. Някои от резултатите могат да ви изненадат, а други – не толкова. По-феминистично настроените вероятно биха тропнали с крак, че едва 7 от първите 50 в списъка са жени. А в Топ 10 има само една дама – Лейди Гага. Изненадващо за мнозина, Тейлър Суифт не попада сред най-богатите за миналата 2017 година.

Лидери в класацията са ирландските рок легенди U2. Боно и компания могат да се похвалят със заработени 54.4 милиона долара, като цели 52 милиона от тях са спечелени вследствие на турнетата на бандата.

Втори по приходи за 2017 година е Гарт Брукс с 52.2 милиона долара, който доказва, че кънтрито се намира в супер форма и изобщо не е за подценяване.

На трето място попадат траш метъл великаните Metallica със спечелени 43.2 милиона долара, също повечето заработени от големите концерти на групата.

Под №4 по печалба намираме R&B и поп звездата Бруно Марс. Сладкодумният изпълнител може да се похвали с приходи от 40.7 милиона, тъй че годината за него определено бе добра.

Пети в списъка е Ед Шийрън, защото къде без него. Талантливият британец има заработени 31.3 милиона през 2017 година, като цели 4.2 милиона от тях са в следствие на приходи от стрийминг на музиката му.

Под №6 намираме единствената жена в първата десетка – Лейди Гага. Американката е заработила 29.7 милиона, като повечето от тях са от турнета.

На седмо място намираме Били Джоел с 29.2 милиона печалба. Последният му студиен албум бе издаден през далечната 2001 година, но това не пречи на Джоел да продължава да изнася мащабни концерти и да регистрира солидни приходи.

Рок титаните Guns N’ Roses продължават да бъдат голямо име на сцената, включително и в комерсиален аспект. Аксел Роуз и компания се радват на приходи от 27.8 милиона долара за 2017 година, 25.9 милиона от които са в следствие на турнетата им.

В топ 10 намираме още Роджър Уотърс (27.2 милиона) и Coldplay (26.5 милиона).