Soundtrack.bg

Виртуозният пианист Питър Бенс гостува в България

Талантливият и световноизвестен пианист Питър Бенс изнася концерт в зала „България“.

Виртуозният пианист Питър Бенс, популярен в цял свят, ще изнесе самостоятелен концерт в София. Това ще се случи на 29 октомври, когато той ще гостува в зала „България“. Неговата визита е по покана на Loud Concerts.

С разпродадени концерти по цялата планета, Питър Бенс е истинска сензация в света на музиката. С всяко свое шоу Бенс предлага на феновете си същинско кросоувър пътешествие, взимайки най-доброото от класическата и поп музиката. С над 250 милиона гледания онлайн, едва 26-годишният унгарец придобива все по-сериозна популярност в световен мащаб.

Билетите за концерта на Питър Бенс се пускат в продажба на 18 юли, като те ще бъдат налични в мрежата на Eventim и партньорите им. Пропуските са на цена от 40 лева. Всеки фен може да използва и опцията на Eventim Print at Home, която дава възможност да се отпечатва закупеният електронен билет вкъщи.

Удивителен факт е, че Питър Бенс започва да свири на пиано още на двугодишна възраст. На 7 той вече е написал първата си композиция, а на 11 вече има първи албум зад гърба си. Силно повлиян е от величия като Моцарт и Шопен. Получава класическо образование в академията „Ференц Лист“ в Будапеща. Скоро след това се мести в САЩ, където завършва пиано и композиция на филмова музика в престижния университет „Бъркли“ в Бостън.

От малък унгарецът се увлича от рок и поп музика, а особено вдъхновение черпи от работата на Майкъл Джаксън. Голям фен е на кино музиката. Докато учи в „Бъркли“, той се запознава с легендарния Джон Уилямс, стоящ зад музиката в епоса „Междузвездни войни“. Това го вдъхновява да създава собствена импровизация на популярни парчета. През 2015 година пуска първото си видео онлайн, което го превръща в сензация.

Според Книгата на рекордите на „Гинес“, днес Питър Бенс е най-бързият пианист в света. Техниката и скоростта на изпълнение са наистина зашеметяващи, а българската публика ще може да се убеди в това на 29 октомври в зала „България“! Началото на концерта е 20 часа!