Soundtrack.bg

Дейв Грол: Иска ми се да можех да пея като Джон Ленън или Адел

Вокалистът на Foo Fighters Дейв Грол направи любопитно признание относно певческите си качества.

Фронтменът на Foo Fighters Дейв Грол призна, че му е отнело няколко години, за да свикне с ролята си на вокалист. Не е тайна, че рок кариерата на Грол стартира като барабанист на легендарните Nirvana. Впоследствие Грол се преквалифицира, създавайки Foo Fighters, а според неговите думи, това не е било никак лесно.

Говорейки в предаването CBS Sunday Morning, Дейв Грол бе попитан, дали се е чувствал несигурен, чувайки гласа си в изпълнение.

Отговорът на Грол пък бе повече от любопитен.

„Иска ми се да можех да пея като Джон Ленън или Адел, или пък Джош Гробан. Иска ми се да можех. Но аз израснах с наистина дисонантен, шумен, откачен пънк рок. Повечето хора дори не биха приели много от любимите ми певци като вокалисти“.

Рок легендата продължи: „Те просто крещяха, но тази сурова страст е нещото, което оценявах най-силно. Обичам да намирам красота в нещата, които не са перфектни. В бандата често си повтаряме: „Ако нещата станат по-добри, ще станат по-лоши. Нужни ми бяха години да преодолея това да бъда фронтмен и да пея.“

Преди време Дейв Грол обяви и причината, поради която вероятно никога няма да чуем първите му песни, написани още по времето му в Nirvana.

„Не мисля, че те бяха добри. Не си харесвах гласа там. Не смятах, че можех да пиша музика. А и все пак, бях в една банда с един от най-добрите автори на песни на нашето поколение“.