Soundtrack.bg

Тръмп подари на Ким Чен Ун диск на Елтън Джон

Какво е общото между Доналд Тръмп, Ким Чен Ун и сър Елтън Джон?

По всичко изглежда, че сър Елтън Джон ще се окаже важна част от зародилото се приятелство между президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен Ун. Както е известно, двамата вече са нещо като най-добри приятели, след като проведоха историческа среща помежду си в Сингапур. А сега явно са на етап „размяна на подаръци“. Е, по-добре отколкото да си разменят балистични ракети по въздуха, разбира се.

Преди три дни държавният секретар на САЩ Майк Помпео взе участие в нови преговори, свързани с денуклеризацията на Северна Корея. По информация на някои медии, Помпео е предал специален подарък на Ким Чен Ун, лично от президента на Щатите Доналд Тръмп.

Става дума за CD на сър Елтън Джон, съдържащ хита му от 1972 година „Rocket Man“. Както е известно, „Rocket Man“ е ироничното прозвище, с което Доналд Тръмп наричаше Ким Чен Ун. Когато двамата не бяха най-добри приятели, естествено.

Сега Тръмп бе подготвил на корееца издание на „Rocket Man“, подписано от самия него.

Според информация на южнокорейската медия Chosen Ilbo, Доналд Тръмп дори е питал Ким Чен Ун, по време на срещата им в Сингапур, дали той е слушал песента на Елтън Джон. Ким е отговорил, че все още не е имал тази възможност.

По-паметливите пък припомниха, че през 2016 година сър Елтън Джон отказа да пее по време на церемонията за встъпване в длъжност на Тръмп. Ясно показвайки, че не го харесва особено много. Нито пък е съгласен с вижданията му. Това обаче явно не пречи на американския президент да използва музиката му в дипломацията на най-високо ниво.