Soundtrack.bg

Започват работа по втори сезон на „Младият папа“

През 2016 година „Младият папа“ беше един от големите феномени в света на телевизията. Сериал за ценителите – ярък, смел, различен и красив. Всичко това подкрепено с чутовната роля на Джъд Лоу. Приет с огромно критическо и зрителско одобрение – беше само въпрос на време да видим втори сезон. Всички фенове могат да си отдъхнат, защото работата по него вече официално е започнала.

The New Pope

Снимките на сезон две на „Младият папа“ ще започнат през ноември тази година в Италия. Сериалът, съвместна продукция на HBO и Sky, сменя своето време и вече ще се казва не The Young Pope, а The New Pope. Сценарият отново ще бъде дело на може би най-яркият съвременен италиански режисьор и сценарист Паоло Сорентино, носител на „Оскар“. За скрипта ще му помага и Умберто Кантарело. Все още няма подробности какъв ще е сюжетът. Има вероятност обаче той да не е директно продължение на първи сезон, а отделна история.

Най-добрата новината е, че в главната роля ще влезе отново Джъд Лоу, който беше Папа Пий XIII от първия сезон – съвсем млад американец, който обръща Ватикана с краката нагоре, заради своя ексцентризъм и мистицизъм. Феновете бяхме притеснени, че в последните месеци се носеха слухове, че Лоу няма да се върне на малкия екран, които, за щастие, се оказаха неверни.

Друга страхотна новина е, че е потвърдено участието в сериала на Джон Малкович, чиято роля ще се пази в пълна тайна до последно. Очаква се втория сезон да бъде пуснат през 2019 г. За съжаление – с това се изчерпва и цялата официална информация. Едно обаче е ясно – нямаме никакво търпение да видим втория сезон на сериала и сме сигурни, че Сорентино отново ще надмине себе си. Първият сезон беше истинско рядко бижу в ерата на комерсиалното кино и телевизия. Макар сериал да не се харесва на масовата аудитория, той е мана небесна за ценителите на бутиковото кино, без да се навлиза в излишен снобизъм и елитаризъм. с

Антон Далчев

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.