Soundtrack.bg

Джерард Лето ще е злодей от Marvel

След безспорния провал на ролята си на Жокера във Вселената на DC (в множество класации е посочван като най-лошия актьор, влизал в тази роля) Джерард Лето явно няма никакво намерение да се отказва от комиксовото кино. Преди няколко дни излезе една изключително изненадваща новина – той ще влезе под кожата на нов супергеройски злодей – този път от комиксите на Marvel във филмовата Вселена на Sony. Това ще е малко известният за широката аудитория вампир Морбиус, а филмът ще се казва Morbius: The Living Vampire.

Sony явно сериозно са решили да запретнат ръкави с филми от вселената на Marvel и по-точно от комиксите на Спайдърмен. Това е вторият spin-off филм, който те правят, след като съвсем скоро предстои да видим очаквания Venom, в чиято роля влиза Том Харди. От Sony очевидно не пестят средства, залагайки на реномирани и обичани актьори.

Д-р Майкъл Морбиус е злодей, който се появява в комиксите за пръв път през 1971 г. в брой 101 на The Amazing Spider-Man. От там насетне той се превръща в един от най-честите противници на Блейд. Морбиус е лекар, който страда от тежко и рядко заболяване на кръвта, което го превръща във вампир. В отделните комикси за него той всъщност е антигерой, който се бори срещу ужасяващата си болест и се опитва да се излекува.

Освен Джерард Лето в екипа се включват режисьора Даниел Еспиноза, сценаристите Бърк Шарплес и Мат Сазама, а продуценти са Ави Арад и Мат Толмах.

От една страна доста ни харесва на къде са се насочили Sony. Очевидно те ще се опитат да разбият лъскавото супергеройски клише на Marvel, концентрирайки се върху откровени злодей и антигерои със съмнителен морал. Както видяхме от трейлъра на Venom, и което със сигурност ще е валидно за филм за вампир убиец, филмите ще са с тежка черна атмосфера, най-вероятно с рейтинг 18+. В същото време хич не сме фенове на творческия екип, застанал зад проекта. От една страна Джерард Лето наистина смъкна доверието на зрителите след ужасното преигравана в ролята на Жокера. От друга режисьора няма нито един филм, който може да се нарече повече от „средняшки“ и „става“. Най-много обаче ни притеснява сценарийното дуло на Бърк Шарплес и Мат Сазама, които си нямаме представа защо още не са срамно прокудени от Холивуд. Двамата са родители на плиткоумните сценарии на чудовищно тъпи филми като Power Rangers, Gods of Egypt, Lost is Space (един от големите провали на Netflix), Dracula Untold и The Last Witch Hunter.

В заключение – наистина искаме да видим як и черен вампирски филм, но не и с тоз адски съмнителен екип. Надеждата все пак умира последна и ще ви държим в течение.

Антон Далчев

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.