Soundtrack.bg

Стивън Спилбърг прави сериал по култовата игра “Halo”

Тази седмица научихме една от най-вълнуващите новини, свързани с кино-игровите колаборации – официално ще правят сериал по играта Halo. Той ще бъде излъчван от Showtime, които са поръчали 10 епизода от сериала, всеки с дължина по един час.

Напомняме, че Halo разказва за епичен конфликт между човечеството и теоктратичен войнствен съюз от извънземни, наречени „Заветът“. Действието се развива през 26-ти век. Централният персонаж на франчайза е майстор-началника Джон-117, един от групата от супер-лидери с кодово име „Спартан“, както и неговия спътник изкуствения интелект Cortana. Игрите Halo се смятат за най-успешните и популярни Xbox ексклузиви, както и сред най-добрите first-person shooters в историята.

Кайл Килън ще бъде изпълнителен продуцент, сценарист и шоурънър, а Рупърт Уайът (известен от готиния Rise of the Planet of the Apes) ще бъде режисьор. Интересно е, че продуценти ще бъдат Microsoft/343 Industries и Amblin Television – продуцентската компания на Стивън Спилбърг, който със сигурност ще участва в проекта. Той отдавна иска да направи сериал по поредицата, като първият му опит през 2013 г. беше неуспешен. Страхотно е обаче, че не се е отказал от идеята си.

Според различни източници Showtime ще се опитат да направят Halo следващия гвоздей на програмата си, след като Homeland (най-успешния им сериал в момента) върви към своя край. Компанията обяви намеренията си да филмира Halo още през 2014 г., но проекта се сблъска с много трудности. Най-вероятно снимките ще започнат през 2019-та година, а премиерата ще бъде през 2020 г. Не се знае колко ще е бюджета, но за екранизирането на подобен проект, пълен с много дестинации и специални ефекти, ще е необходимо наистина сериозно финансово перо.

От една страна стискаме много големи палци на бъдещия проект, защото историята от Halo е наистина интересна и супер епична. Успешната екранизация на подобен франчайз ще бъде много мащабно, скъпо и предизвикателно деяние. Силно сме притеснени обаче от „проклятието на екранизираните игри“. Историята на киното не помни нито един наистина качествен, добър и успешен филм, правен по игра. В най-добрия случай филмите „стават“. Крайно време е обаче тази тенденция да приключи и силно се надяваме сериалът Halo да е причината за това.

Антон Далчев

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.