Soundtrack.bg

Mara с Олга Куриленко – хорър, инспириран от сънната парализа

Новият хорър Mara с участието на Олга Куриленко разисква темата за явлението „сънна парализа“.

Смята се, че всеки човек, поне веднъж в живота си, е изпитвал явлението „сънна парализа“. Обяснено накратко, това е състояние, в което човек, образно казано, се намира в зоната между две състояние – да бъде буден и да спи. Изпаднал в състояние на сънна парализа, човек практически е буден, но без възможността да се движи или да говори. Просто защото тялото ни „мисли“, че всъщност спим и не ни позволява да извършваме подобни двигателни функции.

Още от векове насам, сънната парализа е свързвана с особени преживявания, като например явяването на демонични и чудовищни същества, които ни измъчват под формата на халюцинации. Усещането може да бъде наистина травмиращо, тъй като хората, изпаднали в това състояние, не могат да реагират по никакъв начин. Освен просто да изчакат ужасът да свърши.

Mara е независим хорър филм, който разглежда именно въпроса със сънната парализа. Макар и по „холивудски“, разбира се. В главната роля виждаме момичето на Бонд – Олга Куриленко. Красивата украинка играе психолог, който, с помощта на полицията, разследва смъртта на човек, убит в съня си. Единственият свидетел на убийството е дъщерята на жертвата. Момичето обяснява, че зад инцидента стои Мара – демонично същество, което навлиза в умовете ни, докато спим. Случва се така, че и самият разследващ случая, започва да изпитва същите преживявания на гърба си. И няма друг избор, освен да се бори с демона, за да оцелее.

На пръв поглед, сюжетът изглежда съвсем типичен като за хорър филм. Определено обаче е интригуваща идеята да се изследва състоянието на сънната парализа. Това е състояние, което тормози не малка част от населението на Земята, по един или друг начин.

На този етап Mara все още няма обявена дата за поява на голям екран. Със сигурност обаче добавяме заглавието в списъка ни с филми, които бихме искали да видим.

Ето и трейлъра:

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.