Soundtrack.bg

Потвърдено: Хоакин Финикс ще бъде Жокера

Холивудската звезда Хоакин Финикс ще влезе в култовия образ на Жокера.

През месец януари Warner Bros. направиха някои важни промени, назначавайки Уолтър Хамада като нов президент на DC Films. Целта бе напълно ясна – да се изгради нова структура за филмите от вселената на DC Comics, имайки предвид разочароващото представяне на „Лигата на справедливостта“. И по всичко изглежда, че първият ход на новото ръководство е вече факт.

Първата продукция, която ще бъде предвижена напред, е филм за корените на Жокера – един от най-култовите злодеи във вселената на DC Comics. В главната роля ще влезе добре познато име в света на Холивуд – Хоакин Финикс. Режисьор ще бъде Тод Филипс, когото пък познаваме от комедийните филми от франчайза The Hangover. По-любопитното е, че изпълнителен продуцент на проекта е легендарният Мартин Скорсезе.

Прави впечатление и друго – бюджетът на лентата ще бъде „само“ 55 милиона долара, което е сравнително ниско за блокбъстър с комикс герои. Но пък от друга страна, супер успешният „Дедпул“ на Marvel бе реализиран с бюджет от едва 58 милиона долара. Иначе казано – по-важно е изпълнението, а не сумата, която стои зад проекта.

Очаква се филмът за Жокера да даде начало и на нова линия от DC филми, които ще носят определението „DC Dark“ или „DC Black“. Целта е тези продукции да бъдат разграничавани от света на разширената вселена на DC, където историите на продукциите са често свързани помежду си.

Все още не знаем, дали и предстоящият „Батман“ на Мат Рийвс ще бъде от същата линия на продукция. Но едно е сигурно – няма да видим Бен Афлек в главната роля. Историята в The Batman ще разказва за по-млада версия на Тъмния рицар, което изключва Афлек като вариант за ролята. А дали той ще продължи да носи наметалото и в бъдещи проекти на DC, това тепърва предстои да разберем.

Донякъде е странно, че ще видим не един, а два филма за Жокера, при това – с различни титуляри за ролята и с различна история. Както е вече известно, Джаред Лето също ще влезе в ролята на култовия злодей, продължавайки ролята си от „Отряд самоубийци“.