Soundtrack.bg

Джордж Лукас разкри какво би направил той със Star Wars 7,8 и 9

Откакто Джордж Лукас обяви, че оригиналната трилогия Star Wars не е нито началото, нито края а сериите, а средните три филма от 9-епизодна сага, феновете спекулират каква точно е историята, която той е искал да разкаже. В началото на века Лукас направи епизод I, II и III, които бяха много спорно приети от фенове и критици. Сега пък Disney купиха Star Wars, казаха, че прекъсват целия канон от хиляди книги, игри и сериали, рестартираха Вселената и общо-взето я направиха машина за пари. Лукас така и не успя да разкаже пълната история, защото делото му бе доброволно взето.

Откакто се оттегли от проекта, Джордж Лукас е особено внимателен по изказванията си, свързани с Вселената на Star Wars. Миналата година обаче той разкри някои първоначални скици, които е бил направил за продължението на трилогията, включително произведения на изкуството, на които се видя, че Люл Скайуокър обучава нов ученик, наречен Кира, на уединена планета, разказва Independent. Благодарение на коментара на Лукас в друга книга обаче, „Историята на научната фантастика” на Джеймс Камерън, вече имаме допълнителна информация какво Лукас е мислел да направи с третата трилогия.

Според интервю следващите три филма е трябвало да се фокусират върху мидихлорините – микроскопичните форми на живот, които дават силата на джедаите и от които се смята, че Анакин Скайуокър е имал най-много. Тези частици живеели навсякъде и във всеки човек. Лукас твърди, че мидихлорините играели особено голяма роля в Star Wars Вселената. Взаимоотношенията им с разумните раси била симбиотична. Те били цяла огромна екосистема. Според Лукас следващите три филма щели да влязат в „микробиотичен свят“. В този свят имало създания, които действали по различен от нашия начин. Джордж ги наричал  “Whills”. Именно тези създания били онези, които действително контролирали Вселената и захранвали Силата.

Нищо не е такова, каквото изглежда

Всъщност Whills са били заложени още в първоначалните скриптове на Джордж Лукас за оригиналната поредица. Той е искал да разкаже за тях като безсмъртни всемогъщи същества, които контролират всичко, благодарение на Силата. Тази идея обаче отпаднала от първоначалните планове, но очевидно Лукас не се е бил съвсем отказал от нея. В интервю с Дейвид Камерън Лука казва: „В миналото бях свикнал да казвам, че ние сме само превозни средства за Whills. Те самите, в по-общ смисъл, са Силата сами по себе си“.

С други думи, вместо Силата да е някакво мистично нещо, което хората биха могли да контролират, Силата е буквално нещо, което се контролира от множество същества зад кулисите. А тези същества контролират съдбата на всички хора. Според Джордж Лукас – ако той се бил задържал в Star Wars, е щял да разкаже историята именно на тези всемогъщи създания, макар че знаел, че повечето фенове нямало да харесат тази идея. Според него обаче – по този начин щяла да бъде разказана цялата оригинална история.

На нас обаче тази идея ни звучи много интересно и различно и със сигурност по-оригинално от двата филма, които видяхме досега. Какво смятате вие?

Антон Далчев

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.