Soundtrack.bg

Юън Макгрегър влиза в главата роля във филма „Доктор Сън“ по Стивън Кинг

Холивуд няма да се успокои, докато и последната написана страница на Стивън Кинг не бъде филмирана. И после ще започне с римейковете. Това обаче въобще не е случайно. Кралят на хоръра пише книги, които просто си плачат за филми. Неговото творчество е изключително интригуващо, визуално и подходящо за големия екран. А името му само по себе си е почти сигурна гаранция за успех. Романът му „Доктор Сън“ не прави изключение.

Преди известно време беше обявено, че „Доктор Сън“ ще е поредната книга на Стивън Кинг, която ще бъде филмирана. Досега обаче не се знаеха почти никакви подробности. Днес обаче стана ясно, че големият актьор Юън Макгрегър ще поеме главната роля в предстоящата лента. Той ще поеме ролята на Дани Торънс – алкохолик, който се бори със свръхестествените си и меко казано плашещи възможности. Режисьор на лентата пък ще е Майк Фланаган, а филмът дори има премиерна дата – 24.01.2020 г.

„Сиянието“ 2

Романът „Доктор Сън“ е сред най-популярните и успешни на Стивън Кинг. Всъщност, той е продължение на култовият роман на Краля „Сиянието“, който беше екранизиран от легендарния Стенли Кубрик, а в главната роля видяхме Джак Никълсън. Книгата разказва за малкият Дани Торънс, познат ни от предишната книга, който вече е пораснал, но продължава да вижда мъртъвци. Заради прокобната си дарба той се е превърнал в алкохолик и е тръгнал по стъпките на баща си към пълната деградация. Дани започва да посещава хоспис в малко градче в щата Ню Хемпшир, където помага на възрастните пациенти да прекрачат свободно в отвъдното. Скоро всички започват да го наричат Доктор Сън. Същевременно той получава телепатични съобщения от Абра – момиче, чието озарение е дори по-силно от неговото. Абра е набелязана от „Верни на възела“ – зли свръхестествени същества, гладни дяволи, които се хранят с еманацията на жертвите си. От съвсем малка тя несъзнателно търси контакт с Дан, сякаш интуитивно осъзнава, че само той ще ѝ помогне да оцелее, когато настъпи моментът да се противопостави на гладните дяволи.

Книгата е издадена и на български от издателство „Плеяда“. Според много критици и читатели – „Доктор Сън“ е достойно продължение на оригиналната книга „Сиянието“. Тя излиза над 30 години след първата книга, като моментално става бестселър на New York Times и печели наградата „Брам Стокър“ за „Най-добър роман“ на 2013 година.