Soundtrack.bg

Дългоочакван първи геймплей трейлър на The Last of Us 2

Naughty Dog показаха първи геймплей кадри от новия The Last of Us.

Едно от най-добрите гейминг студиа на планетата Naughty Dog официално представи първи геймплей трейлър на дългоочаквания рубин в короната си – The Last of Us 2. Това се случи по време на пресконференцията на PlayStation на изложението E3, като очаквано именно играта на „кучетата“ предизвика най-силно вълнение сред присъстващите. А и сред геймърите като цяло.

The Last of Us и до днес е определяна за една от най-добрите игри на всички времена. Според мнозина – дори най-добрата. Историята разказва за постапокалиптичен свят, в който малцината оцелели след пламването на смъртоносен вирус се борят за оцеляването си. Специфичното е, че вирусът кара хората да се превръщат в зловещи зомбита, което прави оцеляването още по-сложно.

Историята се фокусира върху загубилия своята дъщеря Джоел, който взима под крилото си малкото момиче Ели, отправяйки се на опасен път с нея.

Във втората част на The Last of Us Ели вече е пораснала, а както виждаме от геймплей кадрите, тя се е превърнала и в истинска машина за убиване.

Ето и въпросния първи геймплей трейлър на The Last of Us 2, който определено ни накара да очакваме заглавието с още по-голямо нетърпение.

Кадрите подсказват, че отново ще се радваме на същия зарибяваш стелт от първата част, докато Naughty Dog са внесли и някои подобрения по отношение на ръкопашните битки. Отново най-важни ще бъдат уменията на играчите да преценяват всяко свое движение, докато безразборната стрелба и липса на внимание ще бъде гибелна.

От трейлъра успяваме да видим не само смъртоносните умения на Ели, но и една нейна по-нежна страна. Кое е мистериозното момиче, с което Ели сподели целувката си, предстои тепърва да разберем.

На този етап не е ясно, кога можем да очакваме новия The Last of Us. Едно е сигурно обаче – отделете средства в бюджета си, защото това заглавие истински ще си заслужава.