Soundtrack.bg

Българската група „Уикеда“ спира музикалната си дейност

Известната от близкото минало музикална група „Уикеда“ спира музикалната си дейност, съобщи вокалиста на групата Ерол Ибрахимов във Фейсбук профила си. Той написа:

„Здравейте приятели, За голямо съжаление, от днес Уикеда прекратява активната си дейност. Причината е проста, просто нямаме какво повече да кажем, та решихме, че е по-честно и към вас и към нас да замълчим. Благодарим ви за подкрепата и всички хубави неща, които ни дадохте! Обичаме ви! Лека, успешна, доходна и безаварийна……“

„Уикеда“ беше създадена в Божурище през 1997 г., а стилът им представляваше уникална мешаница от пънк, рок, ска, фънк и други. Най-известното им парче и до днес остава „А ние с Боби двамата пием кафе“. Групата има издадени 5 музикални албума, като последния им е от 2004 година. В началото на века „Уикеда“ бяха много известни, а от тогава събраха хиляди лоялни фенове, които винаги пълнеха местата, на които свирят. За съжаление те не изкараха нов албум през последните 14 години, а разчитаха предимно на концерти прояви.

Въпреки това тази новина предизвиква тъга и носталгия в нас, защото „Уикеда“ бяха една от по-различните банди на българската сцена, макар и зациклила в развитието си. Явно членовете на групата са усетили абсолютно същото и са решили да прекъснат съществуването си. Ние обаче завинаги ще помним парчета като „А ние с Боби двамата пием кафе“, „Обичам“, „Мариана“, „Уиски с фъстъци“ и други култови шлагери.

Последните обявени музикални участия на „Уикеда“ ще бъдат на големия фестивал Hills of Rock 2018 в Пловдив, както и на 15 юни в клуб „Маймунарника“, където ще имат съвместно изпълнение с Милена Славова и Светльо and The Legends.

Приемаме новината с прискърбие, но уважаваме решението на момчетата от бандата да се оттеглят. От името на екипа на целия сайт им пожелаваме успех във всички бъдещи занимания. И както се казва в една наша любима книга: „Сбогом, и благодарим за рибките“!

Антон Далчев