Soundtrack.bg

Абсолютен провал на „Соло“ в световния боксофис

Вторият спиноф филм от вселената на „Междузвездни войни“ се провали шумно в боксофиса.

Идеята всяка една година да виждаме нов филм от вселената на „Междузвездни войни“ определено бе приета като амбициозна, когато Walt Disney и LucasFilm обявиха намеренията си. Дали обаче публиката не страда от умора, свързана с проектите, базирани на легендарния франчайз на Джордж Лукас? Ако се допитаме до цифрите, може би наистина има нещо подобно.

И да бъдем по-конкретни – говорим за цифрите в световния боксофис на „Соло“ – вторият спиноф филм от света на „Междузвездни войни“.

Появявайки се на голям екран броени месеци след „Последните джедаи“, вече можем да кажем, че „Соло“ претърпя истински провал в боксофиса. След като филмът регистрира приходи от едва 148 милиона долара в световен мащаб в дебютния си уикенд, след втория уикенд нещата не изглеждат по-добре.

На американския пазар филмът регистрира приходи от едва 29 милиона долара за втория си уикенд, което е най-слабият втори уикенд на който и да е филм от „Междузвездни войни“ от оригиналната трилогия до днес. Лентата не се представи кой знае колко по-добре и в световен мащаб, където регистрираните приходи бяха с 30.3 милиона долара повече. Така общо до момента филмът е заработил 264.2 милиона долара от излизането си.

„Соло“ върви уверено към антирекорд в историята на „Междузвездни войни“

Имайки предвид влошените резултати на „Соло“, на този етап изглежда така, сякаш филмът ще има сериозни проблеми да достигне дори границата от 400 милиона по отношение на приходите. Това би било крайно разочароващо за Disney и LucasFilm, имайки предвид инвестираните в проекта 250 милиона долара, без да броим инвестициите по отношение на маркетинга.

Вероятно „Соло“ ще запише антирекорд като най-неуспешният филм от „Междузвездни войни“ за всички времена. До момента филмът с най-малки приходи е „Империята отвръща на удара“ от 1980 година – 538.4 милиона долара.

Разбира се, това задава много въпроси относно политиката на Disney и LucasFilm. Ще предприемат ли двете студиа промени по отношение на франчайза? Няма да е изненадващо, ако идеята за нов филм през всяка година бъде изоставена.

И ако мнозина говорят за своеобразна умора от Star Wars, други отдават лошите резултати на „Соло“ на разочарованието от „Последните джедаи“. Както вече сме говорили, „Последните джедаи“ не се прие докрай добре от всички фенове на поредицата, които останаха разочаровани от идеите на режисьора Райън Джонсън.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.