Soundtrack.bg

Започнаха снимките на продължението на Top Gun с Том Круз

През 1986 година излиза филма Top Gun, който става абсолютна еуфория, макар и със спорните си драматични качества. Така или иначе лентата е с култов статус. Top Gun е и филмът, който изритва Том Круз високо в облаците и го прави един от най-успешните и печеливши актьори в историята на киното. Затова и да видим продължение на филма беше не въпрос „дали“, а „кога“. Отговорът вече е ясен – юли 2019 г.

Снимките на продължението на Top Gun официално са започнали, а филмът ще носи името Top Gun: Maveric. Днес Том Круз пусна снимка в Twitter от снимките на филма с текст „Ден 1“. Режисьор на лентата ще е Джоузеф Косински, известен с не лошите си фантастични ленти „Трон“ и “Oblivion” (филм от 2013-та, който беше приет сравнително добре от зрителите, но според нас твърде подценяван).

Top Gun 2

Според екипът – новият Top Gun ще направи всичко максимално да носи духа и тона на оригинала, както и да предизвика носталгията от 80-те години. Те ще се постараят да направят същият филм, но с по-различен сюжет, 30 години по-късно. В ролите, освен самия Том Круз, ще видим и други добре познати лица от първата лента. Дори композитора Харолд Фалтермейър ще пише музиката за Maveric, която ще е силно повлияна от оригиналния саундтрак.

Филмът, който направи авиаторските очила известни и „куул“ от 80-те, че до ден днешен, ще ни представи точно това, което очакваме – детската мечта на всяко малко дете да кара голям, мощен боен изтребител. Първоначално идеята е била филмът да е модерен и да разказва за това как все повече пилоти биват заменяни, заради безполотните дронове, но най-вероятно това няма да е сюжетът.

Напомняме, че филмът трябваше да се режисира от оригиналния режисьор на Top Gun – Тони Скот (брат на Ридли Скот). Тони обаче се самоуби нелепо през 2012 година, скачайки от мост, защото беше диагностициран от рак на мозъка. Той искал да се отърве от предстоящите мъки, но след аутопсията се оказало, че диагнозата му е била погрешна и той не е бил нелечимо болен. Затова и режисьорските юзди бяха поети от Джоузеф Козински. Ще ви държим в течение!

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY