Soundtrack.bg

Sony връща в употреба класиката PlayStation One?

Първият модел на PlayStation може да бъде върнат в употреба от Sony.

Ретро геймингът определено е на мода в последните години, а от Sony не искат да изостават по отношение на властващия тренд. Именно поради това, съвсем скоро бихме могли да видим завръщането на PlayStation One – първата конзола на Sony, която постави началото на легендата PlayStation.

Подобни изводи можем да си правим от интервюто, което президентът на Sony Interactive Entertainment Такеши Кодера даде пред японското издание Mantan Web. Кодера потвърди, че компанията не изключва възможността да вдъхне нов живот на така обичаната от по-възрастните геймъри конзола.

Кодера заяви: „Нашата компания винаги е обичала да се връща към предишните си успехи. Мисля, че има различни начини да правим това. Вътре в компанията сме имали различни дискусии, относно това, какво бихме могли да сторим в тази насока“.

В последно време носталгията силно удари гейминг обществото, а големите компании успяха да направят сериозни пари, яхвайки вълната.

През миналата година Sony преиздаде наново една от големите си класики Crash Bandicoot, а сега геймърите с нетърпение очакват и завръщането на Spyro the Dragon. Класическото заглавие ще бъде ремастерирано за PlayStation 4 и Xbox One.

Преиздават се не само стари игри, но и стари конзоли.

През този месец Nintendo потвърдиха, че ще пуснат нови бройки в продажба на своя легендарен модел NES Classic Edition, базиран на оригиналната конзола на Nintendo.

Ретро конзолата бе пусната за първи път отново в продажба от Nintendo в края на 2016 година. Само за два месеца бяха продадени повече от милион и половина бройки от продукта. А имайки предвид високия интерес от страна на геймърите, Nintendo се готвят да пуснат нова партида на пазара.

И в момента бихте могли да играете стари заглавия, стига да притежавате PlayStation 3 и PlayStation 4. Това се случва благодарение на услугата PlayStation Now, която предоставя достъп до повече от 600 по-стари игри. До голяма степен обаче закупуването на ретро конзола е ход с колекционерска стойност. Така бихте могли и отново да вкарате в употреба старите си дискове, стига да ги пазите.