Soundtrack.bg

Култовите Soulfly се завръщат у нас

Метъл легендите Soulfly пристигат за пореден концерт пред българска публика.

Великият Макс Кавалера и неговите момчета от Soulfly се завръщат за пореден концерт пред българска публика. Метъл великаните ще свирят у нас на 6 юли в столичната зала „Универсиада“, като за тях това далеч не е първо гостуване у нас.

В София бандата ще пристигне в състав: Макс Кавалера (китара, вокали), Зайън Кавалера (барабани), Марк Ризо (китара) и Майк Леон (бас).

В столицата Макс и Soulfly отново ще свирят най-големите хитове на групата, сред които парчета като „Back to the Primitive“, „Inner Spirit“, „Jumpdafuckup“, „Tribe“, „Seek ‘n’ Strike“ и т.н.

Продажбата на билети за концерта в София стартира в 10:00 на 24 май в мрежата на Ticketpro. Първите 200 ще бъдат на промоционална цена от 35 лв., а след тяхното изчерпване редовната цена на билетите ще бъде 45 лв.

Съвсем скоро очакваме излизането на новия албум на Soulfly. Той ще бъде 11-и поред за групата. По този начин Макс Кавалера и компания ще отбележат точно 20 години от своя знаменит дебют – едноименния Soulfly от 1998 година.

За последно формираната в Аризона група издаде проекта Archangel през 2015 година. Албумът е продуциран от Мат Хайд и бе издаден от Nuclear Beast.

Soulfly са създадени от фронтмена Макс Кавалера през 1997 година. Текстовете на бандата в самото начало засягат теми като спиритуализъм, политика и религия. Впоследствие в лириките им започват да се забелязват и теми като войните, насилието, агресията, робството, омразата и т.н.

48-годишният Макс Кавалера е сред най-разпознаваемите имена в метъл музиката. Бразилецът направи име като един от основателите на Sepultura, заедно с брат си Игор. През 1996 година Макс напуска Sepultura и дава начало на проекта Souflly, който успешно премина теста на времето и продължава да съществува и до днес.

Сигурни сме, че Soulfly отново ще направят страхотно шоу в София, както винаги е било до този момент. Уверени сме, че и залата ще бъде пълна, защото бандата разполага с лоялни и верни фенове.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY