Soundtrack.bg

Дейв Грол за Доналд Тръмп: Изглежда като голям кретен

Фронтменът на Foo Fighters Дейв Грол искрено и лично пред GQ.

Вокалистът на Foo Fighters Дейв Грол даде обширно интервю за юнския брой на списание GQ. В него един от най-обичаните рок музиканти на планетата говори открито за президента на САЩ Доналд Тръмп, времето си в Nirvana и американската мечта.

“Американската мечта бе все още реална, все още желана. Днес американската мечта е съкрушена. Аз вероятно съм пътувал повече по света от настоящия ни президент. Едно от нещата, които разбирам, а той – не, е че светът не е толкова голям, колкото си мислим. Всички ние сме в съседство – Индия, Азия и Исландия не са в различни слънчеви системи. Аз чувствам срам от нашия президент. Чувствам, че когато пътувам по света, трябва да се извинявам”, заявява Дейв Грол.

И добавя:

“Вижте, на кого му пука какво мисля аз за оръжията или религията. Но нещото за Тръмп, което ме жегва най-много, е това – той просто изглежда като огромен кретен. Нали? Познавам много прекрасни хора, с които не споделяме едни и същи политически възгледи. Когато утре вечер свирим на стадиона, не всички ще споделят моето мнение или ще имат същата гледна точка. Но когато аз пея “My Hero”, те всички пеят заедно с мен. За трите часа, в които съм на сцената, нищо от това няма значение.”

Фронтменът на Foo Fighters говори и за времето си в легендарните Nirvana. Той призна, че е понесъл трудно самоубийството на Кърт Кобейн.

“Поне за мен, Nirvana бе нещо като лична революция. Тогава бях на 21. Помните ли, когато сте били на 21? Мислите, че знаете всичко. Но това не е така. Аз смятах, че знам всичко. Времето ми в Nirvana ми показа, колко малко зная всъщност. Там преживях някои от най-големите си върхове, но и разбира се, някои от най-големите падения. Тези преживявания ми дадоха основа как да оцелея. Години наред не можех да слушам никаква музика, да не говорим за песен на Nirvana. Когато Кърт умря, а песен на Nirvana тръгваше по радиото, това разбиваше сърцето ми.”

Цялото интервю на Дейв Грол може да бъде открито в юнския брой на GQ.