Soundtrack.bg

16 години по-късно: Спилбърг и Ди Каприо отново в общ проект

Стивън Спилбърг и Леонардо Ди Каприо отново ще ни зарадват със съвместен кино проект.

Легендарният режисьор Стивън Спилбърг и носителят на „Оскар“ Леонардо Ди Каприо отново ще работят заедно. Двамата ще обединят сили за първи път от 16 години, работейки по биографична лента за Юлисис Грант.

За последно Спилбърг и Ди Каприо работиха заедно в началото на хилядолетието. Тогава Спилбърг режисира лентата „Хвани ме, ако можеш“, а в главните роли бяха Леонардо Ди Каприо и Том Хенкс.

.Empire информира, че двамата ще бъдат в центъра на биографичен филм, посветен на един от най-верните хора и генерали на президента Ейбрахам Линкъл – Юлисис Грант.

Ди Каприо в „Хвани ме, ако можеш“ – съвместният му шедьовър със Стивън Спилбърг

Ди Каприо работи в колаборация с Lionsgate, за да развие проекта, след като актьорът си осигури правата на книгата Grant от Рон Чернау. За да се превърне във филм, сценарият ще бъде адаптиран от Дейвид Джеймс Кели.

Очаква се самият Лео да влезе в ролята на Юлисис Грант, докато Стивън Спилбърг ще влезе в роля§§та на режисьор.

Юлисис Грант се превръща в един от големите герои на Гражданската война в САЩ. Той печели ключови битки за армията на Съюза и постигна звучен успех над легендарния генерал на Конфедерацията Робърт Лий. Благодарение на своя гений във военното дело и безупречната си репутация, Юлисис Грант се превръща в 18-тия президент на Съединените щати.

Юлисис Грант

Военният историк Дж. Фулър описва Грант като „най-великия стратег на всички времена“. И ако неговото президенство няма да бъде запомнен с успехи, подобни на тези на Ейбрахам Линкълн, неговите умения във военното дело го превръщат в колосална фигура в историята на САЩ.

Иначе предстои Леонардо Ди Каприо да се снима в следващия филм на Куентин Тарантино – Once Upon A Time In Hollywood. Проектът ще разкаже за зловещия култ на Чарлс Менсън и убийството на актрисата Шарън Тейт. Освен Ди Каприо, в новия филм на Тарантино ще видим още звезди от калибъра на Брад Пит и Марго Роби.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.