Soundtrack.bg

Няма да разкрият бруталните снимки от смъртта на Кърт Кобейн

Годината е 1994-та. Точната дата – 8 април. Датата, когато се разбира за една от най-големите трагедии в историята на музиката – самоубийството на легендарния вече Кърт Кобейн. Едва на 27 години – млад, богат, с малко дете и на върха на славата си – Кърт решава да сложи край на живота си, прострелвайки се в главата с ловна пушка. Младата рок звезда не успява да понесе на плещите си тежестта на славата. И до ден днешен липсата Кобейн се усеща, а конспиративните теории около смъртта му не утихват. Фактите обаче говорят за едно – Кърт сам е избрал кога и как да приключи земния си живот. А защо – само той знае.

В последните години се водеше съдебна битка, в която ищците настояваха снимките на простреляното тяло на Кърт Кобейн да бъдат разкрити на общността. За щастие – съдът сложи край на това, решавайки те да останат невидими за очите на феновете. Решение, което ние адмирираме, тъй като подобни снимки щяха да са абсолютна гавра с паметта на великия Кърт. Предпочитаме да го запомним с неговата меланхолична усмивка и вечно падащ пред очите рус кичур, а не в безпомощно състояние с парченца мозък на стените.

Кърт Кобейн

Вдовицата на Кобейн Кортни Лъв и дъщерята му Франсис Бийн Кобейн, която е била малко дете по време на смъртта му, са подали свидетелства, че снимките не трябва да се публикуват. Съдът във Вашингтон уважи искането им, постановявайки, че публикуването на подобни снимки би нарушило правата на семейството на покойника.

Всичко започна от наглия журналист Ричард Лий, който търсеше слава и пари, искайки достъп до полицейския архив със снимки от лобното място на Кърт Кобейн. Неговата теза е, че те трябва да станат публични, за да бъде всичко около смъртта му чисто и да се сложи край на конспиративните теории. Всъщност – зле прикрито оправдание за низката постъпка на папарака. Според него пускането на снимките ще докажат, че Кърт не се е самоубил.

 

Полицията има архив от 55 снимки, които подробно документират смъртта на Кърт Кобейн. Снимките включват кадри на тялото, оръжието, последната бележка и т.н. При всички случаи – снимките ще са меко казано брутални и със силно неподходящо съдържание.

Тялото на Кърт Кобейн беше намерено на 8 април 1994-та в къщата му във Вашингтон, но по-късно се научава, че той се е самоубил поне 34 часа преди да го открият. Основната теория за причината да посегне на живота си е внезапната слава и пари, които го обземат след резкия успех на Nirvana. Месец преди смъртта си той оцеля от кома, в която изпадна от прекаления прием на наркотици и алкохол. Въпреки множеството теории, че е бил убит от жена си или някой друг – полицейските доклади са категорични. Кърт сам се е барикадирал, написал е предсмъртно писмо и се е застрелял с пушка в устата.

Антон Далчев

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.