Soundtrack.bg

Wu-Tang Clan преработват голямата си класика с 9 съвременни МС-та

Enter the Wu-Tang (36 Chambers) ще бъде записан наново с помощта на 9 съвременни хип-хоп артисти.

Ако трябва да отделим определени хип-хоп албуми, които можем с чисто сърце да наречем „класика“, то няма как сред тях да не е Enter the Wu-Tang (36 Chambers) на нюйоркското крю The Wu-Tang Clan.

Издаден през далечната 1993 година, Enter the Wu-Tang (36 Chambers) внася истинска революция в света на хип-хопа и променя стила завинаги. Или най-малкото, открива пред него изцяло нови хоризонти.

25 години след създаването на тази истинска класика, хората от Wu-Tang са готови да ни припомнят за какво точно става дума. Но използвайки услугите на 9 съвременни МС-та.

С други думи, албумът ще бъде записан наново, но вместо членовете на Wu-Tang, в новата продукция ще чуем девет съвременни хип-хоп изпълнители, избрани от самите тях. Звучи супер готино, нали?

Стив Рифкинд, който е съосновател на Loud Records (лейбълът, дал път на артисти като Wu-Tang, Big Punisher и Mobb Deep), обяви новината в интервю за XXL Magazine.

„С Wu-Tang предстои да направим някои неща“, загатна Рифкинд, добавяйки: „Ще запишем албума наново с девет съвременни МС-та. Всяко МС ще играе ролята на определен персонаж от оригиналния 36 Chambers. 

Той добави, че ще бъде осъществено и мащабно турне, с което да бъдат отпразнувани 25 години от записването на култовия хип-хоп албум.

Легендарната обложка на Enter the Wu-Tang: 36 Chambers (1993)

На този етап не е ясно, кои ще бъдат артистите, които ще заменят оригиналните членове на The Wu-Tang Clan при римейка на албума. Сигурни сме обаче, че няма да бъдат избрани случайни хора за целта. Все пак, говорим за проект, който трябва да отдаде почит на един от най-великите записи в цялата история на тази музика.

Enter the Wu-Tang (36 Chambers) е издаден на 9 ноември 1993 година. Това е дебютният студиен проект на The Wu-Tang Clan, който поставя крю-то от Стейтън Айлънд на водещи позиции на хип-хоп картата.