Soundtrack.bg

Вижте Фреди Меркюри в първия трейлър на филма Bohemian Rhapsody! (ВИДЕО)

Обожаваме момента, в който музиката и киното се сблъскат. Безспорно музикално-филмовото събитие на годината ще е биографичния филм за живота и съдбата на Фредю Меркюри – Bohemian Rhapsody. Само преди броени минути излезе неговият първи и дългоочакван трейлър. Нямаме търпение да го споделим с вас, затова го вижте, а ще говорим после:

Феноменално! Не знаем за вас, но ние настръхнахме, докато гледахме този кратък трейлър – не сме се вълнували така на тийзър от много време насам. Показаните кадри оправдават високите ни очаквания и тушират притесненията. Рами Малек просто „заковава“ ролята на Фредю Меркюри и очевидно много се е постарал да влезе максимално под кожата на легендарния певец. Една никак не лесна задача, предвид култа към личността на Фреди, който има иконичен статус в света на музиката. Малек е прекарал огромно количество време в гледане на автентични кадри от концерти и интервюта на Фреди, междувременно изучавайки биографията му. Целта му е да копира максимално автентично гласа, мимиките и жестовете на скандалния Меркюри. И от видяното до момента – справя се повече от добре. От сега предвиждаме номинация за „Оскар“.

Много ни хареса и атмосферата на филма, носеща духа на 70-те години на миналия век. Страхотни автентични перуки, костюми и грим (тук предвиждаме още една номинация за „Оскар“). От трейлъра си личи, че филмът ще е максимално динамичен и интригуващ и, че няма да видим поредната скучна драма. Въобще – много сме ентусиазирани и нямаме търпение да видим още кадри от бъдещата лента.

Изключително оптимистично настроени сме за филм и защото един от двамата режисьори е Браиън Сингер, на който дължим ленти като „Обичайно заподозрени“, най-добрите филми за X-Men и приличния военен трилър „Валкирия“. След злощастното отстраняване на Сингер от лентата – режисьорският стол пък беше поет от Декстър Флечър. Сценарият пък е дело на 3-кратно номинирания за „Оскар“ сценарист Антъни МакКартън, на когото дължим чудесния филм „Теорията на всичко“ – биографията на сър Стивън Хокинг, както и на Питър Моргън, сценарист на също страхотните биографични филми “Rush”, “The Queen” и други.

Филмът се прави в партньорство с останалите живи членове на бандата Queen, така че се очаква максимална достоверност и внимание към детайла. Премиерната дата е 2 ноември 2018 година. Вече нямаме търпение!

Антон Далчев