Soundtrack.bg

Този фънк кавър на „Enter Sandman“ е просто страхотен (ВИДЕО)

Музиката на Metallica звучи супер във фънк аранжимент.

„Enter Sandman“ е безспорно едно от най-знаковите парчета на траш метъл легендите Metallica. Едва ли има фен на тежката музика, който да не изтръпва, чувайки култовите китари още в самото начало на песента. Самите китари пък са допълнени по един великолепен начин от мрачния и стряскащ текст, написан от Джеймс Хетфийлд.

Оказва се, че музиката на Metallica звучи супер и във фънк аранжимент.

Това доказаха музикантите от чикагската банда North 41. Момчетата от групата се справиха блестящо с изпълнението на дръзката си идея, а видеото с техния пърформанс е гледано вече повече от един милион пъти в социалната мрежа Facebook.

Определено „Enter Sandman“ звучи по коренно различен начин в този си вид, като дори бихме казали, че е и леко танцувално. И много фънк!

Както посочихме, това е едно от най-известните и обичани парчета на Metallica. Песента е първи сингъл от албума Metallica на американската група от 1991 година. Музиката към нея е написана от Кърк Хамет, Джеймс Хетфийлд и Ларс Улрих. Джеймс Хетфийлд пише и текста, който се базира върху концепцията на детските кошмари.

Впоследствие сингълът достига до платинен статут и се продава в повече от 1 милион копия само на територията на Съединените щати.