Soundtrack.bg

Jay-Z издава нов албум на Принс

Минаха точно две години от смъртта на легендарния поп изпълнител Принс Нелсън. Въпреки това медийния шум около него не спира. Кончината му стартира лавина от скандали и разследвания, свързани с причините за смъртта му и разпределението на наследството му. Миналия месец лекаря, който му е предписал болкоуспокоителните, които убиха музиканта, получи глоба от 30 000 долара. Наследниците му пък продължават съдебни и медийни битки за имуществото му на стойност около 300 млн. долара, за което той не остави завещание. На фона на всичко това, което очерня паметта му, най-сетне се чу и една положителна новина – ще чуем нов посмъртен албум на Принс от записи, които не са били публикувани досега.

Собствениците на правата на песните на Принс ще работят с музиканта Jay-Z и стрийминг компанията му Tidal, за да пуснат на пазара назидавани песни на музиканта, съобщава Independent. Това стана възможно след като компаниите „Tidal “ и „Prince“ постигнаха правно споразумение на 9 май, като прекратиха несъгласието за авторските права върху правата на Tidal за стрийминг над дискографията на Принс. Само седем дни след дебюта на предстоящия албум – всички фенове на поп музиканта ще могат да го изтеглят.

Скандал след скандал

„Нашата единствена цел е да споделим музиката на Принс с неговите фенове, както самия той искаше“, коментира Jay-Z. За съжаление дори за този казус имаше 2 години съдебни битки и недоразумение, заради спорове за уреждане на правата за разпространение на музиката на Принс.

Според запознати – Принс има огромен архив от незаписани или записани, но неиздадени песни. Смята се, че много от тях ще бъдат пуснати на пазара след известно време. Новия албум ще съдържа парчета именно от този архив, а премиерната му дата се очаква да бъде през 2019-та година. Това ще е вторият албум, който предстои да видим от Принс. През септември тази година предстои да бъде пуснат съвсем различен албум, отново с неиздадени песни на Принс, който да бъде разпространяван от Warner Bros Records.

Антон Далчев

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.