Soundtrack.bg

Кание Уест продуцира новия албум на абсолютната легенда Nas

Кание Уест и Nas обединяват сили за новия албум на хип-хоп легендата от Ню Йорк.

Откакто Кание Уест взе решение да се завърне в Twitter, новините около ексцентричния хип-хоп артист, продуцент и дизайнер не спират да валят една след друга.

След като Кание обяви, че предстои да излезе негов нов албум от 7 парчета, а освен това работи и в съвместен проект с Kid Cudi, Yeezy обяви и друга голяма новина – че той е продуцент на следващия албум на Nas.

Насир „Nas“ Джоунс е считан за един от най-великите хип-хоп изпълнители на всички времена. Неговият дебютен албум от 1994 година – Illmatic, е смятан и до днес за рап библия, чието ниво трудно може да бъде достигнато от когото и да е друг. 44-годишният Nas има зад гърба си единадесет студийни албума, последният от които – Life Is Good, излезе през 2012 година. Nas е фигура от грандиозен характер, ползваща се с уважението на всички в хип-хоп средите.

Всеки следващ албум на Nas е събитие в рап сферата, а сега изглежда ще бъде още по-интересно, защото продуцент ще бъде Кание Уест.

Не за първи път Nas и Кание Уест ще си колаборират и ще работят заедно. Чували сме ги заедно в тракове като „Still Dreaming“, „Classic“ и „Figure It Out“.

Имайки предвид, че последният студиен проект на Nas бе издаден преди цели шест години, то определено следващият ще бъде дългочакан такъв.

Макар и да не издава собствени продукции в последно време, Nas бе що-годе активен. Той участва в парчето „Nas Album Done“ с DJ Khaled, като обедини сили и с Ерика Баду за саундтрака на The Land. Nas си колаборира и с DJ Esco и Future за „Walk Thru“.

Остава да видим по какъв начин ще се сработят Nas и Кание Уест този път и къде ще ги отведе общата им работа.