Soundtrack.bg

LP – къдрици от скандали и завладяващ глас

Когато чуеш Lost on you за първи път си истински объркан – жена ли пее или мъж? Въпреки това невероятният глас на LP те понася в ритъма и с дни не можеш да спреш да си тананикаш онова, което си чул. То е толкова естествено и ритмично, че става част от теб.

Историята на Лаура Перголизи е наистина завладяваща – когато е на 24 години тя заболява от рак на гърдата, но успява да се пребори с коварната болест и днес LP има зад гърба си четири изключително успешни албума след няколко скандала с едни от най-големите музикални компании. Междувременно създава песни за Шер, Риана, Backstreet Boys, Leona Lewis и Кристина Агилера. Срамежлива като дете, днес тя говори открито за своята сексуалност и има свой списък от жени-лесбийки, които са я вдъхновили, и смело извисява мощния си глас, с който покорява целия свят.

Перголизи е с италиански произход, но рожденото ѝ място е не къде да е, а Ню Йорк. Именно там приема и псевдонима си LP, след като завършва гимназия и се премества от предградията на града. Дебютният ѝ албум – Heart-Shaped Scar, излиза през 2001 година, но не донася истински успех. Вторият албум на LP, Suburban Sprawl & Alcohol, е издаден през юни 2004 г. от Lightswitch Records. В записите си тя работи съвместно с музикалната продуцентка Линда Пери. Независимо от множеството турнета за популяризиране на албума и положителните отзиви от музикалните критици, албумът не успява да получи широко признание, но това не спира Перголизи.

L.P.

През 2006 г. LP се появи на музикалната конференция South by Southwest и според съобщенията предизвиква война между големите музикални компании, като в крайна сметка подписва договор с компания, част от Universal Music Group. Въпреки това, поради артистични различия, LP прекратява договора и през 2007 г. подписва с SoBe Entertainment, за да запише независим албум.

През август 2010 г. бе обявено, че LP записва заедно с RedOne, 2101 Records и издава първия си голям пробив като автор на песни, съавтор на песента на Rihanna „Cheers (Drink to That)“, представена в петия студиен албум на Rihanna – Loud, издаден на 12 ноември 2010 г. В интервю за 2010 г. с MTV News, Риана споделя: „Обичам тази песен (“ Наздраве „).  Това е една от любимите ми песни в албума.Тя те кара да се чувстваш сякаш празнуваш. „. LP е съавтор на „Beautiful People“, изпълнявана от Кристина Агилера, включена в албума Burlesque: Original Motion Picture Soundtrack, който бе пуснат на 22 ноември 2010 г. чрез RCA Records.

Издаването на последния албум Lost on you ѝ донася световен успех – едноименият сингъл е в класация в осем страни, включително Франция, Гърция и Израел – и достигна 4-то място в класацията за алтернативни песни за възрастни. Албумът е абсолютно отражение на нейната неповторимо творчесто, като разкрива необятността на гласа ѝ и хвърля светлина върху някои от нейните запазени марки като свиркането с уста. Само се заслушай и ще забележиш характерни само за нейните изпълнения мотиви, които ще превърнат екстравагантната изпълнителка и в твой любим артист.

Антон Далчев

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.