Soundtrack.bg

Стивън Спилбърг прави комиксов филм от вселената на DC

Стивън Спилбърг е един от най-признатите и обичани режисьори на нашето време. Вече 71-годишния режисьор обича да експериментира в различни жанрове и категории. Последният му филм Ready Player One постигна много добър критически отзвук и представяне в боксофиса. В момента пък той снима „Индиана Джоунс 5“ и „Уестсайдска история“. Затова и не сме изненадани, че той е решил да направи първия си комиксов филм. При това не а кой да е, а на вселената на DC.

Филмът, с който Спилбърг ще се захване, ще е базиран на комиксите “Blackhawk”, разказващ за екип пилоти от Втората световна война. Той не е супергеройски, но е силно приключенски, развиващ се в друга епоха, с много драма, политика и екшън. Звучи точно като нещо, в което Спилбърг ще плува в свои води. За сега се знае, че той ще е изпълнителен продуцент, но най-вероятно ще седне и на режисьорския стол. Сценарист ще е Дейвид Кеп, отдавнашен колега на Стивън.

Blackhawk

Казано честно много се вълнуваме на новината, защото на иначе по-задълбочената, качествена и мрачна DC вселена (спрямо детската и шарена Marvel) никак не й върви в киното през последните години. За нас батманската трилогия на Нолан и до ден днешен остава недостижим връх в комиксовото кино, но от там насетне нещата не се развиха хич добре за DC. Критиците и зрителите харесаха само „Жената чудо“, която за нас, извън прекрасната Гал Гадот, беше изключително скучен и не добре заснет филм. Обаче понеже беше първият самостоятелен филм за жена супергерой, при това режисиран от жена – нямаше как политкоректните американски критици да не го възвисят до небесата.

Влизането на Спилбърг във вселената на DC обаче е голям лъч надежда, че най-сетне нещата ще се променят и героите на издателството най-сетне ще получат заслуженото качество. Сигурни сме и че той ще доведе филма до комерсиален успех.

Антон Далчев

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.