Soundtrack.bg

Марая Кери и битката с биполярното разтройство

Поп иконата Марая Кери разкри, че страда от биполярно разтройство.

Една от най-големите поп звезди в света Марая Кери потвърди в болезнено искрено интервю за People, че страда от биполярно разстройство.

Американката се появи на корицата на изданието, говорейки за психичните си проблеми. Тя разкри, че за първи е била диагностицирана пред 2001 година, когато дори е била приета в болница след психичен и физически срив. „Не исках да го повярвам“, довери Марая.

Тя добавя, че най-сетне е потърсила лечение, изживявайки „най-трудните години в живота си.“

„Доскоро живеех в отрицание и изолация. Както и в постоянен страх, че някой ще ме разкрие пред останалите. Този товар бе твърде голям, за да го нося. Просто не можех да го правя повече. Потърси и получих лечение, обграждам се с позитивни хора и се върнах към това, което обичам – да пиша песни и да създавам музика“, обясни още легендарната певица.

I’m grateful to be sharing this part of my journey with you. @mrjesscagle @people

A post shared by Mariah Carey (@mariahcarey) on

Марая Кери е една от най-успешните певици в историята. Зад гърба си тя има 18 на брой хита под номер едно и повече от 200 милиона продадени албума. Самата тя обаче признава, че е прекарала много години, страдайки в тишина.

В момента Марая преминава през терапия и приема медикаменти за биполярното си разтройство. Заради своята диагноза, певицата често страда от периоди на депресия и хипомания – две състояния, които обичайно се редуват при хората, страдащи от това заболяване.

„Приемам лекарства и мисля, че нещата са добре. Медикаментите не ме карат да се чувствам уморена или забавена, нито нищо подобно. Най-важното е да намериш правилния баланс“, обяснява Марая Кери.

Тя призна, че дълго време е страдала от нарушение на съня вследствие на заболяването.

„Дълго време смятах, че имам нарушение на съня. Но това не бе обичайна инсомния. Не лежах в леглото, броейки овце. Работих, работих и работих… бях раздразнителна и в постоянен страх, че разочаровам хората. Излиза, че съм страдала от някаква форма на мания. В един момент, просто се блъснах в стената срещу мен. Периодите ми на депресия се характеризираха с много ниски нива на енергия. Чувствах се толкова сама и тъжна. Дори и виновна заради това, че не правя всичко нужно за кариерата ми.“

Марая Кери все пак отбелязва, че вече се чувства по-добре и може да се радва на двете си деца от Ник Кенън.

„Сега съм наистина добре. Вече се чувствам и достатъчно комфортно, за да обсъждам с останалите битката си с биполярното разтройство. Надявам се, че някой ден ще преодолеем тази стигма и няма да се налага хората да се справят сами със заболяването си. Това може да бъде наистина изолиращо. Това не трябва да те определя. Аз отказвам да позволя на болестта да ме определя или контролира“, казва още певицата.