Soundtrack.bg

PlayStation 5 не се задава в следващите две години

Не бързайте да се радвате – PlayStation 5, поне на този етап, няма да се появи на бял свят.

Ще трябва да почакаме, преди да видим в действие следващото поколение от конзолите на Sony PlayStation.

Напоследък в онлайн пространството се появи амбициозна информация, според която PlayStation 5 може да се появи на бял свят още до края на тази година. Разбира се, това предизвика еуфория сред голяма част от геймърите, почитатели на японските конзоли. Скоро след това обаче, информацията беше опровергана категорично.

Репортерът от Kotaku Джейсън Шрейер публикува собствен анализ на ситуацията, посочвайки, че появилата се в интернет информация не отговаря на истината.

Шрейер разговаря с множество надеждни източници в гейминг индустрията, включително и с дивелъпъри от Sony, които категорично отрекоха подобни слухове.

„През последния месец разговарях с дузина гейм разработчици от различни студиа, като дискутирахме следващата генерация конзоли. От всички тях, двама души ми казаха, че са директно запознати с плановете на Sony за новата им конзола. Тези двама души ми заявиха, че следващият PlayStation надали ще излезе през 2019 година, да не говорим въобще за 2018. Те обаче внимателно напомниха, че плановете често се променят“, обясни репортерът от Kotaku.

Концептуален дизайн на PlayStation 5, създаден от фенове.

Нещо повече – дори служителите на Sony не са чували нищо подобно на това, че новата конзола на японската компания предстои да бъде официално издадена.

„Повечето от разработчиците, с които разговарях, заявиха, че не са чували нищо за подобни планове за нов PlayStation. Дори служителите на Sony ми отговориха, че никой не ги е известявал за съществуването на PlayStation 5. Хората, работещи върху игри от големите студиа, предстоящи да излязат през 2019 година, също нямаха никаква информация относно PS5“, добавя Шрейер.

Настоящата конзола на Sony PlayStation 4 излезе през 2013 година, отбелязвайки страхотен успех сред геймърите. PS4 се превърна в най-бързо продаващата се гейминг конзола на всички времена, циментирайки мястото на PlayStation като лидер в индустрията на видео игрите.

Soundtrack.bg

8 МАРТ

UNIVERSAL

ПРОМОЦИИ ЗИМА

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.