Soundtrack.bg

„Патрик Мелроуз” – новото превъплъщение на Бенедикт Къмбърбач

Бенедикт Къмбърбач стана супер звезда след като беше забелязан от Холивуд заради брилянтното си въплъщение в образа на Шерлок Холмс. Ние също сме големи фенове на актьора заради това, че е от британската актьорска школа (за нас най-добрата), има много интересен и нестандартен външен вид, но най-важното – той просто е брилянтен.Това, което му отива най-много обаче са нестандартните и смахнати образи. Именно в такива роли Къмбърбач показва пълния си актьорски потенциал и присъствието му на екрана е забележително – глас, походка, мимики, жестове, визия – той буквално влиза под кожата на колоритните персонажи.

Именно такава ще и ролята му в бъдещата екранизация „Patrick Melrose”, базирани на книгите на Едуард Сейнт Обин. Той е автор на полу-биографичните книги за образа Патрик Мелроуз. Книгите се развиват в период от 60-те години на миналия век до началото на новото хилядолетие. Мелроуз е роден в богато аристократично семейство във Великобритания. Тегли обаче късата клечка да е в семейство на баща изрод, който го малтретира и изнасилва системно в продължение на години със знанието и бездействието на майка му. Поради тежкото си и объркано детство Мелроуз става смахнат и екстравагантен. Той се превръща в аристократичен плейбой, злоупотребява с наркотиците и алкохола и заживява като пълен бохем. В последствие се опитва да възстанови това, което е останало от тялото и душата му.

Смятаме, че Къмбърбач е просто роден за тази роля и това ще е едно от най-феноменалните му изпълнения досега. Малроуз е комплексен, луд, емоционален и труден за игра персонаж. Всъщност, още през 2013-та година в свое интервю Бенедикт заявява, че именно Патрик Мелроуз е литературният персонаж, който мечтае да изиграе. Няколко години по-късно тази мечта ще се окаже реалност.

Освен самият Къмбърбач обаче – в ролята на бащата на Патрик ще видим смразяващия кръвта наш любимец Хюго Уийвинг, който още на ниво трейлър ни кара да извръщаме глава от погнуса от образа му. Компания ще им правят Дженифър Лий и Анна Мейдъли, съответното като майката и съпругата на Патрик.

Сериалът ще съдържа пет едночасови епизоди, които ще проследят живота на Патрик Мелроуз и неговите пътешествия из Европа и САЩ. Действието се развива във Великобритания, Франция, Ню Йорк и други западни дестинации. Премиерата на филма е 12 май тази година.

Вижте трейлъра:

Антон Далчев

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ПРОМОЦИИ ПРОЛЕТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.