Soundtrack.bg

Крис Евънс приключва с „Капитан Америка“

Холивудската звезда Крис Евънс разкри, че ролята му на Капитан Америка скоро ще бъде история.

Лентата Avengers: Infinity War обещава истинско зрелище и би трябвало да бъде кулминацията на цяло десетилетие от филмови проекти на Marvel. Франчайзът е по-силен отвсякога и очаква бляскаво бъдеще. Това бъдеще обаче вероятно няма да включва Крис Евънс в ролята на Капитан Америка.

Самият актьор сподели в интервю пред New York Times, че на този етап няма планове да се завърне във вселената на Marvel след снимките на все още нямащото продължение на Infinity War.

„По принцип би искал да слезеш от влака, преди да се наложи да те бутнат от него“, коментира Евънс.

Avengers: Infinity War обещава да бъде уникален проект в историята на комикс филмите, който ще покаже на голям екран рекорден брой супергерои на едно място. Всички те ще обединят усилията си срещу могъщия злодей Танос, опитвайки се да му попречат да разруши Вселената.

Филмът ще дебютира на голям екран през следващия месец.

Ще продължим ли да гледаме Крис Евънс като Капитан Америка?

Продължението на Avengers: Infinity War, което ще бъде четвърти филм от поредицата за „Отмъстителите“, трябва да бъде показан на голям екран през месец май 2019 година.

Освен във филмите от Avengers поредицата, Крис Евънс влезе в кожата на Капитан Америка в три отделни филма за популярния супергерой. Последният от тях – Captain America: Civil War, имахме възможността да гледаме през 2016 година.

През миналата година Робърт Дауни-джуниър, играещ Железния човек, също намекна, че скоро може да се оттегли от добре познатата си роля във Вселената на Marvel.

Междувременно някои фенове вече предричат, че Капитан Америка ще намери смъртта си в Infinity War или във все още неназованото му продължение. Тогава и думите на Крис Евънс ще придобият още по-голям смисъл.

За първи път Крис Евънс влезе в ролята на Капитан Америка през 2011 година, когато той дебютира в ролята в продукцията Captain America: The First Avenger.