Soundtrack.bg

The Titan – хибрид между Avatar и Interstellar тръгва по NETFLIX

Ако ни четете редовно – знаете колко сме очаровани от експанзията на жанра фантастика и фентъзи на големия и малкия екран в последните години. Невероятните хора от „Нетфликс“ явно не мислят за социални ни живот, защото не спират да пускат и обявяват за все повече филми и сериали в любимия ни сай-фай жанр. Те са толкова много, че дори вече изпускаме следите им и чуваме за тях едва малко преди да излязат. Такъв е и случаят с The Titan – най-новият фантастичен филм, който тръгва по NETFLIX.

В недалечното бъдеще човечеството е изправено пред неизбежна гибел – болести, войни, климатични промени и липса на ресурси са достигнали невъзвратима точка. На планетата Земя й остават само няколко години живот. Единственият шанс на хората е да колонизират Титан – една от луните на Сатурн. Проблемът е, че условията там са изключителни тежки.

Филмът ще разказва историята на пилотът от американските военновъздушните сили Рик Дженсън, който е избран за военен експеримент, който ще създаде човешко същество, способно да оцелее в суровата среда на луната на Сатурн Титан. Експериментът е успешен, превръщайки Рик в свръхчовек, но също създава смъртоносни странични ефекти, които застрашават живота на Рик, неговата съпруга и семейство, а може би и на човечеството. Той се превръща в свръхсилен, издръжлив и бърз човек.

Режисьор на филма е абсолютният анонимник Ленард Ръф, на когото това е първи филм. В ролите влизат Сам Уортингтън и Том Уилкинсон. Премиерата е на 30 март по Netflix. Вижте и трейлъра:

За разлика от друг път сега ще си спестим коментарите за това какво очакваме от филма. Причината – ще го видим съвсем скоро – в края на следващата седмица, затова можем направо да го гледаме и тогава да коментираме. Все пак ще признаем, че очакванията ни не са твърде високи, тъй като The Titan ни изглежда като комбинация от няколко филма, слети в едно. Малко Interstellar, малко The Titan, малко хардкор вампирски филми. Но със сигурност ще му дадем шанс.

Антон Далчев