Soundtrack.bg

Какво са искали да станат като деца някои от най-известните и богати хора в света?

Един от най-любимите и забавни въпроси задавани на деца е „какъв искаш да станеш като пораснеш?“. Този въпрос ни преследва до края на живота и съвсем спокойно може да влезе в рекордите „Гинес“ като най-досадния и клиширан в историята на интервютата. Когато пораснем той е съвсем леко изменен и става: „какъв си искал да станеш като дете?“. Тъжната истината е, че много малко от нас реализират детските си мечти. Но все пак светът не може да функционира само от полицаи, космонавти и принцеси, нали? Затова и днес ще ви представим една от най-интересни класации, на които сме попадали от месеци насам. Какви са искали да станат като деца някои от най-успешните и известни хора в света, съставена от списание “TIME”. Забавлявайте се!

Опра Уинфри – най-известният водещ в историята на САЩ

Искаше да бъде: актриса

Технически нейната мечта се сбъдва – Опра прави една от най-успешните и зашеметяващи кариери в историята на развлекателния бизнес. Днес дори я готвят за следващия президент на САЩ.

Джеф Безос – създател на Amazon

Искаше да бъде: археолог

Нашата детска мечта е мечтите ни да се осъществяват като тези на господин Безос. Искаш да си археолог – ставаш най-богатия човек на планетата.

Уорън Бъфет – считан за най-великият инвеститор на всички времена

Искаше да бъде: брокер на ценни книжа

Грам не му вярваме. Ама грам. Никое дете не иска да стане брокер на ценни книжа. Приемаме отговора му за метафоричен. Искал е да стане „всичко“. Защото с 87 млрд. долара богатство можеш не просто да станеш полицай или космонавт, ами да си купиш цяла армия и да си построиш ракета!

Дензъл Уошингтън – актьор

Искаше да бъде: журналист

Повярвай ни, Дензъл… не искаш да бъдеш журналист.

Дженифър Лорънс – актриса и активист

Исках да бъда: лекар

Лоурънс е най-успешната млада актриса днес. Носител е на две награди „Оскар“ и си вре носа във всички политически въпроси. Ние лично не я харесваме, защото си повярва твърде много и се опитва да наследи Мерил Стрийп в ролята й на политически коректната силна еманципирана независима свободна лява толерантна вечно присъстваща на оскарите жена. Край на хаштага. По-добре да беше станала доктор.

Бил Гейтс – най-богатият човек в света (преди да раздаде милиардите си за благотворителност)

Искаше да бъде: бизнесмен

Както отбелязват от TIME – желанието на Гейтс като дете е наистина много иронично. Човекът искал да стане бизнесмен, а става основател на най-голямата нестопанска организация в света. Тъжно.

Марк Зукърбърг – основател на Facebook

Искаше да бъде: компютърен програмист

Зукърбърг си осъществи мечтата още като написа първоначалния код на Facebook за 2 седмици. След това стана и милиардер, а покрай огромния скандал с изтичането на информация, който тепърва ще се разраства, можем да го видим и да осъществи мечтата на всяко дете – затворник.

 

Джордж Клуни – актьор

Искаше да бъде: бейзболен играч

Тъжно ни е за Клуни. Вместо това стана един от най-богатите, желани и известни мъже на нашето съвремие. Нещо като американския Ален Делон.

Матю Макконъхи – актьор

Искаше да бъде: адвокат

Би му отивало. Но на Матю му отива всичко, защото е прекрасен. Което ни напомня да попитаме – къде се губи този човек напоследък?

Джодж Лукас – създател на Star Wars

Искаше да бъде: автомобилен състезател

Вместо това създаде най-обичания и популярен ентъртеймънт франчайз в историята. Благодарение на него хиляди деца са искали да станат джадаи като пораснат. Включително и ние! Благодарни сме, че не е сбъднал мечтата си.