Soundtrack.bg

Повечето главни герои в „Игра на тронове“ ще умрат в последния сезон

По принцип мразим спойлъри за сериала „Игра на тронове“ и когато се появят не пишем за тях, за да не ви развалим удоволствието. Този път обаче ще направим изключение, защото спойлърите идват лично от създателите на сериала и са публично и официално разпространение.

От HBO лично потвърдиха нещо, което ние знаем със сигурност – повечето от персонажите ще намерят своята гибел накрая на сагата. Включително някои от най-знаковите, сред които Джон, Денерис, Тирион, Церсей и Джайми. Разкритието идва лично от вицепрезидента на HBO Франческа Орси, която е имала достъп до сценария на последния сезон.

Сценарият е бил четен по време на затворена конференция на HBО, в която са взели участие екипът на „Игра на тронове“ и управляващите компанията. Орси допълни, че след като сценарият е бил прочетен, присъстващите са пляскали на крака в продължение на 15 минути. Накрая абсолютно всички в залата плакали.

Ние възприемаме това за спойлър, защото, че ще има много смърт, беше ясно. „Игра на тронове“ е безпардонен, брутален и шокиращ сериал още от първи сезон. През годините станахме свидетели на смъртта на десетки наши любими главни и второстепенни персонажи. Знаехме със сигурност, че последният сезон няма да е цветя и рози и с щастлив край. По наши предположения накрая ще оцелеят един-двама от главните герои, като най-вероятно или Джон, или Денерис няма да останат живи в края на сериала.

Все пак е странно, че от HBO правят такова обявление публично. Обикновено те крият дори най-малките детайли, а макар тук да няма конкретика и гибелта на много герои да е очаквана, подобно изказване не е типично. Едва ли човек на толкова висока позиция би казал подобно нещо случайно. Затова е възможно това да е обикновен блъф, тъй като, както вече знаем, ще бъдат заснети няколко финала на сериала, за да не изтече той отново в интернет предварително. Друга вероятност е краят да е наистина твърде брутален и от HBO да ни подготвят психически от сега.

Каквото и да кажем обаче – би било спекулация. Предстои да видим.

Макар че последният сезон предстои да излезе едва през 2019-та година – манията по него вече започна. Безспорно най-големият телевизионен попкултурен феномен на 21-ви век е в „устата“ на всички световни медии и най-малката новина от него – буди голям интерес. Очаква се новият сезон да счупи всички възможни рекорди по гледаемост и приходи, а епизодите в него да бъда нещо невиждано като мащаби, бюджет и изпълнение в историята на телевизията.

 

Антон Далчев