Soundtrack.bg

Да изшмъркаш баща си или лудите истории на рок звездите

Предлагаме ви някои от най-откачените истории, свързани с популярни рок музиканти.

Около рок звездите винаги е имало множество различни истории и легенди. Някои от тях са истина, дори и да звучат твърде откачено, докато други са преувеличени или пък откровени лъжи.

В този материал ще ви представим някои от най-интригуващите истории, свързани с най-известните рок музиканти на планетата. Някои от тях може би са истина, други – вероятно не. Истината е, че единствено самите те знаят на сто процента, дали тези неща са се случвали или не. Ако изобщо помнят.

Ози Озбърн и шмъркането на мравки

Фронтменът на великите Black Sabbath Ози Озбърн е сред най-противоречивите фигури в историята на музиката. През по-голямата част от живота си той е пристрастен към наркотиците, експериментирайки с различни видове субстанции. Достатъчно е да припомним, че на два пъти Ози отхапва главите на живи животни – веднъж на гълъб, а след това и на прилеп, мислейки, че е пластмасов.

Ози Озбърн

През 1984 година Озбърн се присъединява към Mötley Crüe за турне, което изобилства от алкохол и наркотици. По време на престоите си в хотели, Ози и Ники Сикс от Mötley Crüe често се надпреварват, за да разберат кой от двамата е по-откачен. Нещата излизат извън контрол, като първо Сикс се самозапалва, а след това Ози шмърка цяла линия от… мравки. След като го прави, някои от мравките изпълзяват обратно през устата му.

Дейвид Боуи и Мик Джагър в леглото

Покойният Дейвид Боуи е считан не само за един от най-гениалните музиканти в историята, но и за един от най-ексцентричните. По време на кариерата си британецът се въплъщава в различни образи и алтер его-та, показвайки се в различна светлина. Той е и един от първите наистина популярни музиканти, разкрили публично, че са бисексуални.

През 1970 година Боуи е женен за жена на име Анджела. Двамата се развеждат десет години по-късно. През 1990 година Анджела гостува в шоуто на Джоан Ривърс и разкрива някои противоречиви детайли от живота си с Боуи. Тя споделя, че на няколко пъти го е хващала с други хора в леглото, а веднъж дори с фронтмена на The Rolling Stones Мик Джагър. В този момент Хауърд Стърн, който също присъства на разговора, пита дали двамата музиканти са били със свалени дрехи. „Определено бяха“, отговаря Анджела. Разкритията на жената получават сериозен отзвук, като се налага Мик Джагър да отрече всичко със специално изявление.

Дейвид Боуи

Седмица по-късно Анджела Боуи дава ново интервю, пояснявайки, че макар двамата да са били голи в леглото, това не означава, че те непременно са правили секс. Тя подчертава, че не е станала свидетел на какъвто и да е сексуален акт. А какво са правили Боуи и Джагър заедно в леглото, вероятно само те си знаят.

Кийт Ричардс изшмъркал баща си

Китаристът на The Rolling Stones Кийт Ричардс определено е друга свръх ексцентрична фигура от историята на рок музиката. През живота си Кийт се е къпал в такова количество наркотици и алкохол, че и до днес всички ние се питаме, как изобщо този човек е жив. През 70-те години журналистът Ник Кент описва Ричардс като „луд, лош и опасен“, намеквайки, че феновете не знаят нищо за истинската личност на китариста.

Преди години Кийт Ричардс е попитан в интервю, кое е най-странното нещо, което някога е шмъркал. Рок легендата отвръща: „Баща ми. Изшмърках баща ми. Той бе кремиран, а аз не успях да устоя на изкушението да го направя. На баща ми нямаше да му пука.“

Кийт Ричардс

Впоследствие мениджърът на Ричардс е принуден да пусне прес изявление, че неговият клиент всъщност се е пошегувал. В същото интервю Ричардс е попитан за най-страшното си преживяване, свързано с наркотиците. Китаристът отговаря, че помни случай, в който някой е сложил стрихин в дрогата му. Вследствие на това, Кийт е изпаднал в коматозно състояние, а хората около него решили, че е мъртъв.

Ники Сикс и „Kickstart My Heart“

Един от най-големите „party animals“ на 80-те години несъмнено е басистът на Mötley Crüe Ники Сикс, който основава бандата заедно с барабаниста Томи Лий. През годините Mötley Crüe добиват репутация на група, свързвана с много наркотици, секс, алкохол и шумни партита. Спокойно можем да кажем, че всички членове на Mötley Crüe страдат от пристрастеност към дрогата и пиенето. Самият Ники Сикс споделя, че „поне половин дузина пъти“ е ставал жертва на свръхдоза.

През 1986 година Ники Сикс взима свръхдоза в дома на наркодилър в Лондон. Дилърът опитва да го съживи, удряйки го с бейзболна бухалка, но неуспешно. Счита го за мъртъв и просто го изхвърля в кофа за боклук. В крайна сметка, Ники Сикс оцелява и се събужда в контейнера. Това е и вдъхновението за пасажа „Valentine’s in London, found me in the trash“ от парчето „Dancing on Glass“ на Mötley Crüe.

Ники Сикс

Сериозно е положението и през следващата година, когато Mötley Crüe са на турне с друга голяма банда – Guns N’ Roses. В нощта на 23 декември Ники Сикс се мотае в хотелската стая на Слаш, при което отново взима свръхдоза. По това време Слаш не е в стаята, но приятелката му намира Сикс и повиква линейка. Когато парамедиците пристигат, Ники диша едва-едва.

По време на пътя до болницата, Ники спира да душа и е мъртъв за около две минути. Парамедиците обаче не се отказват в опитите си да го съживят, като в крайна сметка успяват. Самият Ники твърди, че е имал изживяване от типа „излизане от тялото“. Музикантът се събужда в болницата, при което веднага разказа от себе си всички тръбички, игли и прочее, които стърчат от него. Спира кола на стоп и се прибира, а първото нещо, което прави у дома, е да се надруса с хероин. Заспива все още с иглата, стърчаща от ръката му. През 1989 година Mötley Crüe издават песента „Kickstart My Heart“, вдъхновена от преживяванията на Ники Сикс.

Metallic K.O.

Иги Поп е един от най-зрелищните пърфомъри в историята на музиката. Той има невероятно присъствие на сцена, като самият той признава, че в този аспект е силно вдъхновен от фронтмена на The Doors Джим Морисън. Смята се, че Иги Поп е човекът, дал началото на стейдж дайвинга. В биографията му влизат още въргалянето в стъкла на сцена, събличането гол пред публика и повръщане по време на изпълнение. С няколко думи, Иги Поп отлично е умеел да кара тълпата да откача.

На 9 февруари 1974 година бандата на Иги Поп The Stooges има концерт в Детройт. Това е последното шоу на The Stooges, преди да се разпаднат за около три десетилетия. По време на радио интервю преди концерта, Иги предизвиква на бой една от местните рокерски банди – The Scorpions. Нарича ги „банда от котенца“. В отговор на това, бандата присъства на концерта на The Stooges и обсипва сцената с всякакви боклуци, като например бирени бутилки, буркани, урина, яйца и какво ли още не. Въпреки враждебната обстановка, Иги и музикантите му продължават с изпълненията си. Той дори се провиква на микрофона: „Вие, кретени, можете да хвърляте каквото си пожелаете, но приятелките ви все още ме обичат.“

The Stooges сякаш се хранят от яростта на тълпата и продължават да свирят. В един момент Иги отново се обръща към рокерите и казва: „Вие, задници, искате да чуете „Louie, Louie“, ние ще ви го дадем“. При което The Stooges изпълняват 45-минутна версия на „Louie, Louie“ с импровизирани лирики от страна на Иги Поп. По време на изпълнението си, ексцентричният музикант продължава да крещи и да обижда вербално бандата от мотористи.

Концертът най-накрая приключва, когато Иги Поп концентрира вниманието си върху един определен моторист, извиквайки, че е готов да слезе долу и да му срита задника. Рокерът приканва Иги да отиде при него, което и се случва. Както и може да се очаква, мотористът спуква Иги Поп от бой, което и прекратява концерта.

Целият хаотичен концерт е записан на лента, а в последствие The Stooges издават албум, наречен Metallic K.O. Това е единственият рок албум, по време на който можете да чуете чупенето на бирени бутилки, редом с музиката на китарите. Албумът остава любим на хардкор феновете на Иги Поп.