Soundtrack.bg

Кание Уест е голямото вдъхновение на Илън Мъск

Хип-хоп звездата Кание Уест е голямото вдъхновение на Илън Мъск?

Предприемачът Илън Мъск е сред най-иновативните хора на нашето време. Докато в настоящия момент Мъск говори на теми като колонизирането на Марс, той сподели повече и за своите собствени вдъхновения.

Човек би казал, че Илън Мъск би бил вдъхновен от някои от най-големите учени в историята на човечеството. Той самият обаче даде съвсем различен отговор, посочвайки името на хип-хоп звездата Кание Уест.

Мъск взе участие в Q&A сесия на предаването TicToc на Bloomberg. Предприемачът бе попитан кой е най-голямото му вдъхновение, при което основателят на Tesla и SpaceX отговори „Кание Уест, очевидно“.

Първоначално думите на Илън Мъск предизвикаха присмех сред присъстващите в студиото, които явно решиха, че той се шегува. Предприемачът обаче изглеждаше напълно сериозен, като поне това личеше от изражението му.

Това обаче не е първи път, когато Мъск издава своя респект към Кание Уест. Той веднъж направи това и при отзив за класацията „100-те най-влиятелни хора“ на списание TIME, когато коментира включването на Yeezy по следния начин:

„Кание Уест би бил първият човек, който би ви казал, че принадлежи към този списък. Този пич не вярва във фалшивата скромност. И не би трябвало. Вярата на Кание в самия него и неговата упоритост – той изпълни първия си сингъл със зашита челюст – му помогнаха да бъде там, където е в момента. Той се бори за своето място в този културен пантеон и го прави с цел.“

„В своя дебютен албум, преди вече десет години, Кание заяви нещо, което изглеждаше като социална критика и призив (с бийт): „Ние раперите сме идоли: ние рапираме, не мислим“. Но Кание мисли. Постоянно. За всичко. И той иска всички останали да правят същото: да бъдат ангажирани, да задават въпроси, да разширяват границите. Сега, когато вече е мастодонт на поп културата, той има нужната платформа, за да постигне това. Той не се страхува да бъде съден или да му се присмиват. Кание отдавна играе играта, а ние едва започваме да виждаме защо“.

По всичко изглежда, че предприемачът е бил напълно сериозен в отговора си в ефира на TicToc. А това е наистина, наистина сериозен комплимент за Кание Уест.