Soundtrack.bg

Нов филм ще разкаже предисторията на „Семейство Сопрано“

Легендата на „Семейство Сопрано“ ще бъде продължена в нов пълнометражен филм.

И до днес много хора смятат, че драмата на HBO „Семейство Сопрано“ е може би най-добрият и най-завършен сериал в цялата история на телевизията. Разбира се, не е нужно да сте напълно съгласни с подобно твърдение. Но и би било наивно да отречете, че „Сопрано“ определено е сред най-качествените ТВ продукции, създавани някога.

Верните фенове на сериала с радост ще научат, че създателят на сериите Дейвид Чейс вече е подписал договор за писане на сценарий и продуциране на пълнометражен филм от вселената на „Сопрано“. Въпросната лента ще разказва за събития, случили се преди тези в сериала.

Заглавието на филма ще бъде The Many Saints Of Newark, а вече знаем, че историята в него ще се развива в Нюарк през 60-те години на миналия век. Според информация на Deadline, някои от най-обичаните персонажи в шоуто ще вземат участие в новия проект.

Покойният Джеймс Гандолфини в ролята на Тони Сопрано

Съобщава се, че сценарият на филма се концентрира върху бунтовете в Нюарк през 1967 година. По това време в Ню Джърси съществува сериозно расово напрежение и висок процент на престъпност. Както вероятно си спомняте, това е бил светът на ‘Джони Бой’ – митичният баща на Тони и Джанис, който ни бе показван чрез флашбекове по време на шоуто. Дали обаче именно Джони Бой и неговите сподвижници ще бъдат в центъра на сюжета на The Many Saints of Newark, това тепърва предстои да разберем.

През миналата година създателят на шоуто Дейвид Чейс сподели пред Entertainment Weekly, че няма никакъв шанс „Сопрано“ да се завърне в телевизионен ефир. Той обаче не изключи възможността именно за филм, разказващ за времето преди шоуто.

„Семейство Сопрано“ се излъчваше осем години в ефира на HBO, следвайки личните и професионални проблеми на мафиотския бос Тони Сопрано, принудили го да търси дори помощ от психолог. В ролята на Тони бе покойният Джеймс Гандолфини, който определено създаде един от най-култовите и добре проектирани образи в историята на телевизията.