Soundtrack.bg

Какво да очакваме от новия „Терминатор“ 6 с Дейвид Камерън и Арнолд Шварценегер?

„Терминатор“ е една от най-култовите поредици на нашето време. За неговия огромен попкултурен феномен е ненужно да се говори. Разбира се, визираме първата и втората части на поредицата. Всички знаем, че останалите три филми са пълни провали, които ни развалиха цялостното впечатление от франчайза.

Сега обаче, за пръв път от „Денят на страшния съд“ от 1991 г., имаме шанс да видим един наистина добър филм за „Терминатор“. Защото зад кормилото се връща огромния Джеймс Камерън. Авторът на „Пришълецът“, „Титаник“, „Аватар“ и „Терминатор“ няма слаб филм и всичко, до което се докосне, става злато. Затова и нямаме никакво съмнение, че 6-тият поред филм за „Терминатор“ ще бъде нещо, което със сигурност ще видим.

 За съжаления Камерен няма да е режисьор, но за сметка на това ще е автор и основен продуцент на бъдещия филм. Това означава, че самият той ще държи целият процес на изработка изкъсо, а сме сигурни, че този титан на киното няма да позволи последния шанс на „Терминатор“ за възраждане да бъде провален. Най-вече на фона на това, че зрителските очаквания са твърде ниски, заради предходните 3 неуспешни продължения.

Новият филм носи работно заглавие Untitled Terminator Reboot и ще бъде режисиран от Тим Милър – професионалист, който се занимава предимно в сферата на специалните ефекти и криейтив обработката на филмите. Неговият единствен пълнометражен режисьорски филм до момента беше Deadpool, който се превърна в един от най-успешните и одобряване комиксови филми в последните години.

В главните роли се включват и двамата ветерани на поредицата – Арнолд Шварценегер и Линда Хамилтън, която изигра оригиналната Сара Конър в първия и втория филм на франчайза. Макар и поостарял – Арнолд отново ще бъде роботът T-800. По сценария на филма работи цяло съзвездие от творци: Дейвид Гойър („Черният рицар”, „Човек от стомана”), Джош Фридман („Хрониките на Сара Конър“), Били Рей („Игрите на глада“, „Капитан Филипс“) и Джъстин Роудс.

Снимките по новия филм започват този юни, а премиерата му ще бъде някога през 2019-та.

Казано честно – бяхме големи скептици за нов „Терминатор“, като се има предвид, че реално от 1991 г. не сме видели нищо качествено от поредицата. Напомняме, че през 2003-та излезе средняшкия „Rise of The Machines”, през 2009-сравнително приемливия Terminator Salvation и през 2015-та – ужасния провал Terminator Genisys.

Този път обаче екипът, който стои зад продукцията, е изключително солиден. Събрали са се много стари кучета на франчайза (и комерсиалното кино въобще), от които можем да очакваме нещо наистина голямо. Добър режисьор, Арнолд и Линда в тандем и много качествени сценаристи, начело с Гойър. И на всичко това е супервайзър Дейвид Камерън.

Ние лично си позволяваме този път да бъдем оптимисти.

Антон Далчев