Soundtrack.bg

За първи път: Coca-Cola навлиза в алкохолния бизнес

Coca-Cola ще произвежда алкохол? Всъщност, да!

След като дълго време ползвахме Coca-Cola единствено като разредител, сега легендарната компания за безалкохолни напитки директно ще навлезе в алкохолния бизнес.

Fortune съобщава, че Coca-Cola ще започнат да произвеждат своя собствена версия на алкохолната сода Chu-Hi, която се продава най-вече на японския пазар. Но пък винаги ще пазим надежда, че въпросното изобретение ще стигне и до нас, нали?

Новините бяха потвърдени от интервю на Хорхе Гардуньо, който е президент на компанията за Япония. Интервюто бе публикувано на корпоративния сайт на Coca-Cоla.

„Chi-Hu може да се открие почти единствено на японския пазар. Колкото до глобалния пазар, там не е нещо необичайно безалкохолни напитки да се продават в една и съща система с алкохолните. Определено има смисъл да дадем шанс на това в нашия пазар“, посочва Гардуньо.

Coca-Cola с добавен алкохол? О, да – възможно е!

Въпросният Гардуньо обаче бързо посече надеждите ни, че скоро ще видим подобна напитка от Coca-Cola и на глобалния пазар.

„Не смятам, че хората по света трябва да видят нещо подобно от Coca-Colа.“

„Вярно е, че много пазари по света започват да заприличват на японския, но смятам, че културата тук е все още много уникална и специална. Много продукти, които са родени тук, вероятно ще останат тук“, добави ръководителят.

През миналата година Coca-Cola зарадва японците с нова версия на напитката, но обогатена с фибри – Coca-Cola Plus. Не е тайна, че Япония има сериозен проблем със застаряващото си население, поради което американската компания направи стъпки в полза на местното общество.

Е, ние също бихме имали някои предложения в този дух. Как ви се струва една колаборация между някой от големите брандове за уиски с любимата ни безалкохолна напитка? Определено така бихме спестили доста време в приготвянето на коктейли – всичко ще бъде почти готово за нас. И в крайна сметка, защо само японците ще имат привилегията да се радват на подобни иновативни идеи?