Soundtrack.bg

Diablo III ще може да се играе на Nintendo Switch

Blizzard пускат Diablo III и на платформата Nintendo Switch.

Една от големите гейминг саги от началото на годината бе свързана с хитовото заглавие на Blizzard Diablo III и възможността легендарното RPG да се сдобие с порт за платформата Nintendo Switch.

В края на февруари Blizzard подсилиха слуховете, пускайки мистериозен туит, представляващ пускане и спиране на светлината (switch-ване), който подсказваше, че именно нещо такова предстои. В крайна сметка, явно предположенията на феновете ще се окажат верни.

Разбира се, Blizzard побързаха да си поиграят с аудиторията. Малко след пускането на въпросния туит и факта, че много фенове се досетиха какво означава той, компанията публикува писмо, отричащо да става въпрос именно за Nintendo Switch.

„Можем да ви уверим, че не сме чак толкова умни. Идеята на туита бе просто да се позабавляваме с комюнитито. Нямаме нищо за обявяване“.

Но дали пък някой наистина им повярва?

Във вторник Eurogamer съобщи, че портът на Diablo III за Nintendo Switch наистина е в разработка. Източниците не успяват да потвърдят, дали на този етап портът ще включва експанжъните Reaper of Souls и Rise of the Necromancer. Би трябвало обаче те също да присъстват във въпросния порт към новата платформа.

Nintendo Switch се радва на нарастваща популярност след пускането си на пазара.

И макар проектът вече да е в процес на разработка, не се очаква Blizzard да потвърдят каквото и да е в следващите месеци. Макар и техният „switch туит“ да представляваше именно това, колкото и самите те да се опитват да го отрекат.

А това със сигурност е страхотна новина за потребителите на Nintendo Switch, харесващи игрите на Blizzard. Определено Nintendo Switch набра страхотна популярност след своето пускане на пазара, като за кратко време платформата се сдоби с огромно ядро от верни потребители. Остава да видим кои ще бъдат и останалите хитови заглавия, които ще се сдобият със собствен порт за Nintendo Switch.