Soundtrack.bg

Blizzard пуснаха специален клип в чест на 20 години StarCraft

StarCraft навърши 20 години, а Blizzard тепърва ще отпразнуват годишнината.

На 31 март феновете на StarCraft ще имат поводи да се почерпят, тък като може би най-популярната стратегия в реално време ще навърши точно 20 години. За да отпразнуват юбилея, Blizzard Entertainment са подготвили различни събития и изненади, с които да зарадват феновете на играта. Сред тях и кратък филм, който подчертава различните версии и експанжъни на заглавието.

Освен това, на 30 и 31 март Blizzard ще организира специален юбилеен стрийм в Twitch, чрез който феновете на StarCraft ще могат да празнуват заедно. В YouTube пък ще бъдат представени нови видео серии, посветени на случая, които ще носят името StarCraft Life: A Celebration.

Вижте и въпросния кратък филм, посветен на 20-годишнината на StarCraft, който бе разпространен от Blizzard:

Легендарната стратегия в реално време се появи на бял свят на 31 март 1998 година, но работата по StarCraft започва още през 1995 година. За първи път Blizzard обявява амбициозния си проект по време на E3 през 1996 година. Играта използва модифициран енджин от Warcraft II, а създаването на StarCraft съвпада и със създаването на филмовия отдел на Blizzard. Именно поради това историята на StarCraft разполага с филмово съдържание на високо ниво.

Скоро след това излиза и експанжънът Brood War. През 2010 година се появява и дългоочакваното продължение на заглавието.

Днес StarCraft и нейният експанжън Brood War са достъпни за свободен даунлоуд на уебсайта на Blizzard.