Soundtrack.bg

Еди Ведър изпълни песен на Том Пети в In Memoriam сегмента на „Оскарите“

Фронтменът на Pearl Jam Еди Ведър бе специалният гост за In Memoriam сегмента на „Оскарите“.

Вокалистът на Pearl Jam Еди Ведър бе поканен от организаторите на тазгодишните „Оскари“, за да изпълни песен по време на традиционния In Memoriam сегмент на церемонията. По време на него се отдава почит и уважение към фигурите, работещи във филмовата индустрия, които са ни напуснали през последната година.

За да отдаде почит на починалите, Еди Ведър избра песен на друга голяма легенда в историята на рок музиката – Том Пети. Самият Пети напусна този свят през месец октомври миналата година след получен инфаркт.

Пред публиката в „Долби Тиътър“ Еди Ведър изпълни нежен кавър на едно от най-известните парчета на Том Пети – „Room At the Top“. Докато Ведър изпълняваше песента, зад него вървеше мащабен монтаж с лицата на всички починали от света на филмовата индустрия през изминалата година.

Том Пети почина на 66-годишна възраст на 2 октомври 2017 година.

Музикантът бе считан за една от големите легенди на световната рок музика. По време на кариерата си той продава повече от 80 милиона албума, което го прави един от най-успешните музикални артисти на всички времена. Фронтмен е на бандата Tom Petty and the Heartbreakers, а преди това оглавява и групата Mudcrutch.

През 2001 година Том Пети е приет заслужено в Залата на славата на световния рокенрол.