Soundtrack.bg

Том Харди става Ал Капоне

Холивудската звезда Том Харди ще изиграе един от най-известните гангстери в историята.

1987 е годината, в която великият Робърт Де Ниро изигра Ал Капоне във филма на Брайън Де Палма Untouchables. Участие в лентата взеха още имена като Кевин Костнър, Анди Гарсия и Шон Конъри, а днес филмът на Де Палма е със статут на абсолютна кино класика.

Сега – 30 години по-късно, образът на Ал Капоне отново ще бъде пресъздаден на голям екран. Този път от британския секссимвол на Холивуд Том Харди.

Според първоначална информация, въпросният филм ще носи името Fonzo, а снимките би трябвало да започнат в началото на следващия месец в Луизиана. Според синопсиса на проекта, основа на филма ще бъде тъжната смърт на Ал Капоне в затвора, когато той води изключително тежка битка с деменцията.

Преди да бъде пратен в затвора, Капоне властва с железен юмрук в Чикаго, превръщайки се в един от най-страховитите и безкомпромисни мафиоти в историята на Америка. Погнат от легендарния шеф на ФБР Елиът Нес, Капоне все пак е осъден и пратен зад решетките, където умира на едва 48-годишна възраст.

Режисьор на Fonzo би трябвало да бъде 34-годишният Джош Танк, когото познаваме от филмите Chronicle и Fantastic Four.

Режисьорът на Fonzo Джош Танк

Том Харди определено изглежда като чудесен избор за ролята на Ал Капоне, имайки предвид, че британецът вече има сериозен опит в ролите на гангстери, престъпници и маниаци. Като примери можем да дадем ролите му на Бейн, близнаците Крей и психопата Чарлс Бронсън.

Разбира се, тук сериозна роля ще имат гримьорите и стилистите на продукцията, които ще трябва да трансформират иначе перфектно изглеждащия Том Харди в състарения и болен Ал Капоне, намиращ се на прага на смъртта. Но определено това е трансформация, която ще проследим с огромен интерес.

Том Харди като близнаците Крей

Вероятно ще има и купища сравнения между Том Харди и Робърт Де Ниро, който преди 30 години пресъздаде на голям екран страшния и плашещ образ на Ал Капоне.

Имайки предвид обаче идеята зад Fonzo, в него ние ще видим един коренно различен Капоне – не в пика на силите си, както е в Untouchables, а вече болен и изнемощял. Именно поради това, вероятно сравненията между Де Ниро и Харди няма да бъдат напълно коректни.

Определено това е проект, който ще очакваме с нетърпение. Дали пък ролята няма да донесе и някоя друга важна номинация на Том Харди? Критиците обожават драмите, базирани на реални събития и личности. Потенциалът определено е налице.