Soundtrack.bg

Godsmack пуснаха първо парче от новия си албум When Legends Rise

Godsmack отново са тук с новото си парче „Bulletproof“.

Godsmack отново са тук! Бандата от Масачузетс представи пред феновете си парчето „Bulletproof“, което е и първи сингъл от предстоящия нов албум на Godsmack When Legends Rise.

Точно двадесет години след дебютния албум на Godsmack, носещ същото име, Съли Ърна и компания са готови да ни зарадват с нова музика. When Legends Rise е седмият студиен албум на хард рок ветераните, а вече можем да чуем и първи трак от него. Loudwire отбелязват, че впечатление в „Bulletproof“ прави мелодичното пеене на Съли Ърна, като определено парчето е по-малко агресивно от обичайния саунд на бандата.

Новото звучене на Godsmack обаче не бива да е изненада, особено ако сте следели внимателно медийните изяви на Съли Ърна в последните няколко години. Самият фронтмен на групата признава, че няма как да прави същата музика, която е правил и преди две десетилетия. Което е напълно нормално, разбира се.

„Вече не съм онова младо, ядосано хлапе, както когато създавахме ранните неща на Godsmack. Именно поради това Godsmack се превръща в предизвикателство за мен, защото си задавам въпроса – „Окей, за какво ще пиша този път?“ Защото не можеш да пишеш твърде щастливи неща, когато пишеш за Godsmack. Но и същевременно няма нещо, което да ме прави супер тъжен или ядосан. Ще бъде интересно да продължим“, заяви Съли Ърна в едно от интервютата си преди две години, намеквайки, че няма как да продължи да създава същата музика както преди.

When Legends Rise ще се появи на бял свят на 27 април, като албумът ще съдържа 11 нови композиции на бандата.

Ето и траклист на албума, който определено чакаме с голямо нетърпение:

01. When Legends Rise
02. Bulletproof
03. Unforgettable
04. Every Part of Me
05. Take It to the Edge
06. Under Your Scars
07. Someday
08. Just One Time
09. Say My Name
10. Let it Out
11. Eye of the Storm