Soundtrack.bg

Paterno – новият филм на Ал Пачино и HBO (ТРЕЙЛЪР)

Как ви звучи комбинацията Ал Пачино, HBO и драматичен филм по истински случай? На нас перфектно. Затова и ви представяме Paterno – филмът, който обединява всичко това. Макар да е замислен отдавна – той излиза в перфектно време. В контекст на сексуалните скандални от последните месеци, които превзеха света на ентъртеймънта и спорта, Paterno се очертава да бъде следващият голям хит на HBO, към който имаме огромни очаквания.

Режисьор на филма е Бари Левинсън, носител на „Оскар“, който многократно вече работи с Пачино. Двамата покориха света със своя последен, за сега, филм „You Don’t Know Jack“, за който Ал Пачино получи награди „Златен глобус“ и „Еми“. Колаборацията им се е доказала като изключително успешна, а под режисурата на Левинсън, класическият актьор прави някои от най-добрите си роли от десетилетия насам.

В Paterno Ал Пачи влиза в ролята на един от най-успешните треньори в историята на американския футбол –  Джо Патърно. Той е изключително успял, богат и уважаван. Един ден обаче кариерата му е на път да приключи, когато се разбира, че неговият колега  Джери Сандъски години наред е малтретирал сексуално деца. Медиите обвиняват Джо, че е знаел и прикривал това.

По истински случай

Историята е по истински случай и се развива през 2011 г., като представлява един от най-големите скандали в американския спорт. И до ден днешен доказатествата дали Патърно е бил по някакъв начин виновен са много спорни, а обществото е разделено. Филмът ще се старае по всячески начин да представи ситуацията по възможно най-обективен начин и да остави зрителя сам да вземе страна. Историята е много драматична, пълна с обрати, широко медийно отразяване и довежда дори до бунтове.

Самият Патърно и до днес остава най-обичаният и печеливш треньор в историята на колежанският американски футбол. Той умира само няколко месеца след разгара на скандала на 85-годишна възраст от рак на белите дробове.

От видяното в трейлъра ни очаква един много напрегнат, силен и драматичен филм. Пачино, който вече е на 77, отново е в топ форма и изглежда изключително вдъхновен от ролята си. Имаме големи очаквания и сме сигурни, че лентата има шансове да дефилира по червените килими на големите награди догодина. Вижте трейлъра:

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY