Soundtrack.bg

С един туит Кайли Дженър смъкна 1.3 млрд. от стойността на Snapchat

Кайли, Кайли – какво направи със Snapchat?

Ако някога сте се съмнявали в силата на инфлуенсърите в социалните мрежи, то по-добре попитайте хората от Snapchat. Именно те от първа ръка почувстваха какво може да ти причини един-единствен туит, идващ от пръстите на инфлуенсър от ранга на Кайли Дженър.

Snapchat се увери в пълна степен в силата на клана Кардашиян-Дженър, след като Кайли публично не одобри последният ъпдейт на приложението. Нещо повече – тя в прав текст написа пред своите 24.5 милиона последователи в Twitter, че вече дори не го използва.

Тези няколко думи на Кайли се оказаха истинска катастрофа за Snapchat, който загуби една огромна част от своята пазарна стойност.

Казано с цифри, иначе небрежното признание на Кайли доведе до срив в акциите на Snap Inc. в размер на колосалните 1.3 милиарда долара.

Вероятно осъзнавайки, че не иска да бъде главният виновник за кончината на Snapchat, Кайли побърза да поправи щетите с втори туит:

Само че щетите вече бяха нанесени.

Губейки един от своите най-влиятелни потребители, който даже се обърна публично срещу тях, Snapchat понесоха колосални загуби на борсата за кратък период от време.

Може би тук проблемът не е в туита на Кайли Дженър, а в това, което го е провокирало.

По-голямата част от потребителите на Snapchat се обявиха против последния мащабен ъпдейт на приложението, а много от тях дори се подписаха в петиция, настоявайки за връщането на предишната версия.

Имайки предвид, че именно въпросният ъпдейт провокира и въпросния туит на Кайли, то спокойно можем да кажем, че той ще излезе „златен“ на Snap Inc. И то в буквалния смисъл.

И пак ще зададем въпроса, който зададохме в началото – все още ли се съмнявате в силата на social media инфлуенсърите?