Soundtrack.bg

Мъжете и жените виждат перфектното тяло по различен начин

Как мъжете и жените дефинират понятието „перфектно тяло“?

Мъжете и жените приемат концепцията за „перфектното тяло“ по напълно различен начин. До това заключение стига компанията за бельо Bluebella, която провежда собствено проучване сред 500 мъже и 500 жени. Изводът е категоричен – господата и дамите приемат перфектните пропорции съвсем различно.

Проучването на Bluebella показва, че мъжете си падат по една идея по-пищни форми, докато за дамите перфектните тела са по-кльощавите и слаби такива.

Хората от Bluebella са стигнали до резултатите чрез анкети, включващи различни популярни личности. Използвайки получените резултати, Bluebella са сглобили „перфектните тела“ така, както те се виждат от жени и мъже.

Иначе казано, ако попитате една жена за начина, по който тя вижда съвършеното женско тяло, би трябвало да получите нещо такова:

Както можете да видите от картинката, най-красивата жена ще има косата на Кейт Мидълтън, лицето на Кара Делевин, бюстът на Дженифър Анистън, коремът на Гуинет Полтроу, ханшът на Ема Уотсън и краката на супермодела Ел Макферсън. Не е лоша комбинация, нали?

А ако попитате мъжете, как точно те виждат възможно най-перфектната жена, ще получите това секси създание:

Тук имате косата на Скарлет Йохансон, лицето на Мегън Фокс, гърдите на Ким Кардашиян, стомахът на Мишел Кийгън, ханшът на Кели Брук и краката на Роузи Хънтингтън-Уайтли.

Сигурно сами забелязвате разликата. Жените смятат, че изглеждат по-секси в очите на мъжете възможно най-слаби, докато самите мъже предпочитат жени с по-изразени форми.

Същото е и при стандартите за красота при мъжете – господата и дамите имат различно виждане по въпроса. Според жените, перфектният мъж би изглеждал така:

Той би имал косата на поп звездата Хари Стайлс, лицето на Джейми Дорнан, бицепсите на Брад Пит, торсът на Дейвид Ганди и краката на Дейвид Бекъм.

Според мъжете, те самите биха искали да изглеждат така:

Според мъжките представи, перфектният господин би имал косата на Брад Пит, лицето на Дейвид Бекъм, бицепсите на Хю Джакман, торсът на Райън Гослинг и краката на футболиста Франк Лампард.

В заключение на своето изследване, основателят на BlueBella Емили Бендел казва, че „красотата е в очите на този, който я наблюдава“. Е, да – със сигурност е така.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.